Home Vijesti Skupina policajaca iz Rijeke kreće za Grčku ublažiti izbjegličku krizu

Skupina policajaca iz Rijeke kreće za Grčku ublažiti izbjegličku krizu

1814
0

Afrikanische FlüchtlingeNova skupina hrvatskih policajaca ovih dana odlazi u Grčku, gdje će u sklopu zajedničkih policijskih snaga Europske unije – Frontexa sudjelovati u novoj misiji radi ublažavanja izbjegličke krize na morskoj grčko-turskoj granici, najavio je tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u Slavonskom Brodu.

Europska agencija za nadzor granica Frontex 28. prosinca počela je raspoređivati 293 osobe i 15 brodova na grčkim otocima, u okviru nove operacije pod imenom Intervencija brzi Posejdon, na zahtjev Grčke za dodatnom pomoći na njezinim vanjskih granicama u Egejskom moru. Broj raspoređenih ljudi povećat će se postupno na 400, a povećat će se i broj brodova, vozila i druge tehničke opreme.

“Što se tiče našeg sudjelovanja u akcijama Posjedon i Triton – ono se nastavlja. Ovih dana iz Rijeke kreće nova skupina policijskih službenika u Grčku. Poznato je da smo i na makedonskoj granici s opremom i sa stručnjacima”, rekao je Ostojić odgovarajući na upit Hine o angažmanu hrvatskih policajaca u sklopu Frontexa.

Ostojić je na konferenciji za novinare u zimskom tranzitnom centru za izbjeglice u Slavonskom Brodu govorio o procedurama kontrole identiteta osoba koje prolaze izbjegličkom rutom od Grčke do Njemačke te istaknuo da na granici Hrvatske i Srbije još uvijek nije uspostavljena Frontexova misija. O uspostavi te misije čelnici EU-a postigli su suglasnost krajem listopada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here