Home Vijesti Skupština SDR: Švorinić predsjednik, Burburan zamjenik, dodijeljena priznanja za promociju riječkog identiteta

Skupština SDR: Švorinić predsjednik, Burburan zamjenik, dodijeljena priznanja za promociju riječkog identiteta

371
0

Jučer je u Rijeci održana redovita izborna skupština udruge Slobodna Država Rijeka. Izvještaj o radu podnio je stari/novi predsjednik SDR Danko Švorinić. On je posebno istaknuo izdavački projekt koji je udruga pokrenula u suradnji s Hrvatskim književnim društvom Rijeka za radoznale, fijumanologija I. Udruga SDR je u proteklom mandatu pokrenula i mnoge druge akcije poput izdavanja CD-a s fijumanskim pjesmama, obilježavanja važnijih datuma, organiziranje kulturnih večeri, tribina, prikupljanje arhive i razne izdavačke projekte po kojima je prepoznatljiva u javnosti. Također, Švorinić je istaknuo i sportske aktivnosti poput formiranja nogometne reprezentacije SDR koja će se natjecati u sklopu međunarodne organizacije NF Board.

Na skupštini je izabran predsjednik (Danko Švorinić), zamjenik predsjednika (Ferruccio Burburan) i tajnik (Igor Linardić) udruge s mandatom u iduće dvije godine. Osim njih, u novo predsjedništvo su ušli i Lucio Slama, Denis Pešut, Ronald Fućak, Sanja Perinić, Livio Defranza i Andrea Ponisch.

Na skupštini su po prvi puta dodijeljena i priznanja udruge Slobodna Država Rijeka za promociju riječkog identiteta. Ove godine dobili su ga Nenad Labus za cjelokupni doprinos, Ivan Martinaš za uspjeh knjige ‘Riječke poštanske marke 1918.-1924.’ te Ana Šoda i Roko Brnčić – djeca pokretači peticije Vratimo Teatro Fenice.

Iza skupštine je organizirano obilježavanje 88. godišnjice od osnutka Slobodne Države Rijeka i 4. rođendan udruge SDR.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here