Home Vijesti Snijeg već pada u Gorskom kotaru, ne krećite na put bez zimske...

Snijeg već pada u Gorskom kotaru, ne krećite na put bez zimske opreme

144
0

Snijeg već pada u dijelovima Hrvatske, sjever Hrvatske već se zabijelio. U drugim dijelovima zemlje pada kiša.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je da će se vremenski uvjeti u Hrvatskoj danas značajno promijeniti. Očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s povremenom oborinom i mogućom grmljavinom.

Posebno se upozorava stanovnike unutrašnjosti na pad temperature zraka u jutarnjim satima, koji će pridonijeti prijelazu kiše u susnježicu i snijeg, uz formiranje snježnog pokrivača. U gorju se predviđa stvaranje debljeg sloja snijega. Snježne oborine očekuju se i u unutrašnjosti Istre te Dalmacije, a jak vjetar može ih donijeti čak i do obalnih područja i nekih otoka.

Vjetar će biti umjeren do jak, sa sjeveroistočnog i sjeverozapadnog smjera, posebno u Gorskoj Hrvatskoj gdje su mogući olujni udari i mećave. Na Jadranu se predviđa umjeren do jak jugozapadnjak i jugo, koji će se u jutarnjim satima na sjevernom dijelu okrenuti na olujnu buru, a pod Velebitom čak na orkansku. Do kraja dana, jaka bura proširit će se duž cijele obale.

Temperatura zraka bit će u postupnom padu, s popodnevnim temperaturama u unutrašnjosti od -4 do 2 °C, dok će na Jadranu biti nešto toplije, s temperaturama od 3 °C na sjeveru do 12 °C na krajnjem jugu.

Zbog promjenljive vremenske situacije i otežanih uvjeta vožnje koji su najavljeni HAK savjetuje vozačima da se prije polaska na put informiraju o stanju i prohodnosti cesta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here