Home Vijesti Šok i nevjerica: Talijanski antivakser umro od korone

Šok i nevjerica: Talijanski antivakser umro od korone

34542
1

Lako je uprijeti prstom u čovjeka koji je odlučio da se ne cijepi, a zatim umre od Covida. Teže je postaviti pitanje kako se može dogoditi da inteligentna osoba, izvrstan profesionalac, na kraju postane žrtvom neprestanog toka lažnih vijesti koje pozivaju ljude da ne štite svoje zdravlje “. Riječi su Stefana Versacea, bliskog prijatelja Marca De Veglie.

Marco De Veglia je bio poznati talijanski marketinški stručnjak s adresom u Miamiju, gdje je živio i gdje je zbog Covida hospitaliziran na intenzivnoj njezi. De Veglia (55) odlučio je ne cijepiti se i nije poduzeo mjere opreza, uvjeren da se liječenje virusa može sigurno obaviti kod kuće. De Veglia je bio dobro poznat u svojoj struci: živio je u Miamiju od 2009. godine, imao je jedno dijete, a svoju uspješnu karijeru u marketingu izgradio je stvaranjem start-upova i savjetovanjem za uspješne tvrtke.

Antivakser

19. srpnja podijelio je ovu objavu na svojoj Facebook stranici: „Nismo protiv cijepljenja kao takvog. Ali da je čak 40% onoga što su rekli istinito, išli bismo na cijepljenje. Problem je što se u narativu o pandemiji borimo da pronađemo čak 1% istine. Ipak, mi pokušavamo, ali ništa ne treba učiniti, jedno proturječje za drugim odjekuje smiješnom i zagušujućom propagandom … “.

I onda opet: “Posljednji udarac je onaj o uvođenju covid putovnice. Kažu vam da cijepljeni ljudi mogu zaraziti i biti zaraženi, ali nije važno jer neće se razboljeti. Problem je prije u tome što se necijepljeni razbole i napune jedinice za intenzivnu njegu (i opet s istom pričom, koju smo čuli bezbroj puta, da je problem pritisak na bolnice, a ne sama bolest). Pod pretpostavkom da je to istina, ako ste praktički cijepili sve pacijente s komorbiditetom, u čemu je sad problem? Tko su onda hospitalizirani, mladi? Znamo da to nije istina. Pa tko bi se razbolio? Nije mi jasno … ”

Mnogi prijatelji koji su pisali na Marcovoj stranici, još uvijek su nepovjerljivi prema tim vijestima:” Slobodan si. Bok Marco “,” Bok Marco, završit ćemo razgovor o marketingu audio knjiga u drugim prigodama i negdje drugdje, tko zna gdje … počivaj u miru “,” Iako nisam ništa pročitao o Marcu, žao mi je zbog njegove smrti. Njegovo ime, s obzirom da sam aktivan u toj struci, čuo sam puno puta. Počivaj u miru, Marko ”. (Il fatto quotidiano)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here