Home Vijesti Šota: ‘Postoje naznake da je Slavica Kleva doušnik DORH-a i policije’

Šota: ‘Postoje naznake da je Slavica Kleva doušnik DORH-a i policije’

4841
0

Nakon što je novinarka Novog lista Slavica Kleva na stranicama riječkog dnevnika najavila kazneni progon Slavice Šota zbog “lažnog prijavljivanja Damira Ježića”, oglasila se i prozvana Šota. Podsjetimo, Kleva je u članku objavljenom u Novom listu 17.prosinca ustvrdila kako je iz dobro obaviještenih krugova bliskih Državnom odvjetništvu doznala da postoje naznake pokretanja postupka protiv Slavice Šota i Mustafe Etemaja zbog kaznenih djela lažnog prijavljivanja, a protiv Šote i zbog kaznenog djela davanje lažnog iskaza u slučaju istrage identiteta vozača koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj su prije deset godina nastradale sestre Filipović. Šota je u istrazi prenijela informaciju koju je dobila od jednog odvjetnika, a prema kojoj bi u nesreću mogao biti upleten sin riječkog tajkuna Roberta Ježića. Iako Šota nije podnijela formalnu kaznenu prijavu protiv Damira Ježića, Kleva u članku tvrdi da za ostvarenje obilježja kaznenog djela lažnog prijavljivanja nije potrebno da egzistira kaznena prijava u formalnom smislu, već je dovoljno neformalna izjava u nekom kontaktu s djelatnicima tijela kaznenog progona. Reagiranje Šote na te taj tekst prenosimo u cjelosti.

‘Iz dobro obaviještenih krugova bliskih Državnom odvjetništvu doznajem da postoje naznake da je Slavica Kleva doušnik Državnog odvjetništva i policije. Ta rečenica, kojom parafraziram prvu rečenicu iz teksta „novinarke“ Slavice Kleve, dakako, formalno ne znači ama baš ništa, upravo kao ni rečenica Slavice Kleve. Međutim, za razliku od njezine, moja nije rezultat jednog telefonskog poziva ili spina već je utemeljena na tvrdnjama desetina riječkih policajaca, zaposlenika Državnog odvjetništva, odvjetnika i novinara. Je li i točna uistinu ne znam i to nikako ne mogu tvrditi.
Međutim, sa sigurnošću mogu tvrditi da je Slavica Kleva, iz samo njoj poznatih razloga, na stranicama novine u kojoj je zaposlena ustvari pozvala na moj kazneni progon jer, kako ona tvrdi, postoje naznake pokretanja postupka protiv mene. Mogu li ja, analogno tome, javno ustvrditi da postoje naznake da je Slavica Kleva doušnik, ljudska i moralna nula, zlonamjerni zapisničar, a nipošto ne i novinar? Ne znam, samo pitam!
Isto tako, a dobro upućenoj osobi za koje postoje naznake da je doušnik to bi trebalo biti poznato – baš nikada nisam ni tajno ni javno tvrdila da je bilo tko, pa ni Damir Ježić, skrivio prometnu nesreću u kojoj su tragično preminule dvije nedužne djevojke koje su tek kročile u život. Ali, istina, to ime spominjala sam u kontekstu informacija što su kolale riječkim ulicama i pozivala policiju da ispita te tvrdnje i i zaključi slučaj što ga je, kao što Slavica Kleva zna, riječka policija bezuspješno rješavala devet i pol godina. Štoviše, jednom sam prigodom javno rekla da sam do saznanja o mogućem počinitelju, odnosno osobi koja je izazvala saobraćajnu nesreću došla razgovarajući s jednim vrlo poznatim riječkim odvjetnikom. Ili, da budem sasvim jasna, i na Županijskom sudu i u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu 2011. godine dala sam izjavu da mi je dotični odvjetnik, s kojim sam se našla zbog sasvim drugog pravnog slučaja vezanog uz mene, ustvari ničim izazvan rekao da je tragičnu nesreću skrivio Damir Ježić. I, gospođo Kleva, to je bilo to! Nikada nigdje nisam tvrdila i upirala prstom u gospodina Ježića već se samo pred institucijama ove države pozvala na informaciju što sam je dobila. I to nakon što sam tamo pozvana na razgovor, a ne zato što sam ja eventualno prijavljivala Damira Ježića. Ali ne sumnjam da Vi to dobro znate. Kao što znate i da su roditelji Filipovići u istim tim institucijama rekli da su za Damira Ježića kao mogućeg „izazivača“ nesreće čuli davno prije nego li su to čuli od mene. Praktički nekoliko dana poslije tragedije.
E sad, gospođo Kleva, s obzirom da, dakle, nikada nikoga nisam prijavila za počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće niti sam ikada decidirano ustvrdila da bi to djelo počinio Damir Ježić, bilo bi lijepo od Vas, kao objektivnog i nepristranog novinara, čuti kako sam mogla počiniti kazneno djelo lažnog prijavljivanja (ako, dakle, nikoga nisam prijavila) ili davanja lažnog iskaza (ako u iskazu stoji da mi je informaciju dao riječki odvjetnik, kojemu sam dakako navela ime i prezime, da sam je ja prenijela svojim prijateljima Filipovićima, a da su oni za taj podatak davno prije čuli).
Kao što su Filipovići u izvještaju televizije „Kanal RI“ javno rekli da su se tijekom devet i pol godina Rijekom širile razne priče o nesreći u kojoj su poginule njihove kćerke, a da su ustvari sve te priče proturane upravo iz riječke policije. Zbog toga su u istom izvještaju izrazili nadu da će netko u PU primorsko-goranskoj zbog toga, ali i zbog neobavljenog posla jednom morati i odgovarati. Vama, koja ste također bili u njihovu stanu, to nisu rekli?
Isto tako, morali biste znati još jedan podatak- zahvaljujući upravo mom razgovoru s roditeljima poginulih djevojaka, Filipovići su odlučili podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog čega nije došlo do zastare čitavog slučaja i zbog čega je, na kraju krajeva, slučaj napokon i riješen.
Stoga, da zaključim, gospođo Kleva, iz dobro obaviještenih krugova doznajem da postoje naznake da Vi ustvari niste novinarka koja svoj posao radi pošteno i profesionalno već osoba koja se ne libi otvoriti lov na glavu pritom insinuirajući, obmanjujući javnost i iskrivljujući činjenice. Vi ste tu, budimo potpuno otvoreni, samo kako biste, u dogovoru s nekim iz nekog razloga Vama veoma bliskim, u javnosti pripremili teren za ušutkavanje žene koja se udostojila reći ono što svi znamo: da dijelovi institucija ovoga grada i ove države ne rade posao zbog kojega postoje već, upravo suprotno, rade ono što ne bi smjele- štite kriminal i kriminalce! Gospođo Kleva, savjetujem Vam da svako jutro kad se probudite odete do ogledala i sperete sa sebe sav talog što se nakupio na Vašem obrazu. Znam, trebat će Vam puno vode i sapuna, ali možda se isplati’, zaključuje Šota u reagiranju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here