Home Vijesti Šota: Sljedeći put blokiramo zgradu DORH-a! (FOTO/VIDEO)

Šota: Sljedeći put blokiramo zgradu DORH-a! (FOTO/VIDEO)

2147
0

Riječki pokret otpora danas je održao zadnji mirni javni istup pred ulazom županijskog DORH-a najavivši skoru blokadu te institucije.
– Rijeka je umrežena u organizirani kriminal, petnaest ljudi teroirizira cijeli grad pod zaštitom DORH-a, istaknula je čelnica Pokreta Slavica Šota koje je razočarana dolaskom Vanje Marušić na mjesto v.d. županijske državne odvjetnice od koje je očekivala partnerstvo u borbi protiv korupcije.

U Pokretu otpora odrađujemo policijski dio posla, prikupimo dokaze, urudžbiramo i onda DORH sve zaustavi, ustvrdila je Šota koja je kao ogledni primjer istaknula, kako je rekla, poznatog riječkog kriminalca Mirka Pavičića ili činjenicu da je upravo županijsko državno odvjetništvo odgovaralo neke svjedoke od svjedočenja na procesu protiv Josipa Perkovića.

Na javnom prosvjedu članova Pokreta otpora još su jednom svjedočili supružnici Filipović koji osam godina čekaju otkrivanje identiteta osobe koja je u prmetnoj nesreći usmrtila njihove kćeri.
– Naš predmet osam godina stoji u ladicama, došli smo i do Marušić ali ju je prethodno instruirao njezin prethodnik Darko Karlović koji po tom predmetu nije mrdnuo prstom.

Otporaši su pred medijima pokušali dobiti odgovore od same državne odvjetnice ali ih je u tome spriječio pravosudni policajac.

Šota je najavila kako je ovo posljednji mirni istup te organizacije te da će sljedeći put zablokirati zgradu DORH-a.
– Ne pada nam napamet podizati šatore i mirno prosvjedovati unedogled. Tražimo smjenu korumpiranih u gradskim i državnim institucijama i to danas posljednji put činimo na civiliziran način, zaključila je Šota koja je najavila da će je u budućim akcijama podržati i hrvatski branitelji kojih se nekolicina pojavilo i na današnjem istupu.

foto: josipa novaković

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here