Home Vijesti Spasili radnike od zmija otrovnica!

Spasili radnike od zmija otrovnica!

296
0

Poznati hrvatski zmijolovci Vlado Lađarević i Darko Karamazan iz Slavonskog Broda imali su neobičnu intervenciju u okolici Gospića, gdje su pomogli radnicima jedne tvrtke i lišili ih opasnosti koja im je prijetila od ugriza najotrovnije i najopasnije europske zmije, donosi Večernji list.

Na poziv tvrtke oni su izašli na teren te u krugu tvrtke pronašli dvije odrasle jedinke poskoka. Uhvatili su ih i vratili natrag u njihovo prirodno stanište. Prethodno su radnici na parkiralištu sami primijetili i uklonili dva mala poskoka pa su pozvali zmijolovce da pročešljaju teren i provjere ima li ih još.

– Dobili smo poziv na intervenciju jer su djelatnici vidjeli poskoke. Došli smo i nakon dugotrajne potrage prvo smo našli jednog, a kasnije i drugog poskoka. Zavukli su se u jedno skladište. Pretpostavljam da je riječ o mužjaku i ženki, odnosno roditeljima malih zmija koje su iznijeli radnici – kaže Vlado Lađarević.

Poskoci su posebno zaštićene životinje, no udruga Zmijolovac ima odobrenje za njihovo hvatanje, ali samo pod uvjetom da ih vrate u njihovo prirodno stanište, što su Lađarević i Karamazan i učinili.

O tome će u posebnom izvješću potkrijepljenom fotografijama obavijestiti nadležno ministarstvo, kako bi se mogla pratiti populacija tih životinja. No, najvažnije od svega je da su zaštitili djelatnike koji tamo rade, odnosno sigurnost građana i imovine, i spriječili da zmija nekoga ugrize.

Previous articlePakao Azovstala: ‘Vojnici bez udova leže u smradu okruženi muhama’
Next articleUkrajinci na Eurosongu: Molimo vas, pomozite nam, pomozite Mariupolju (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here