Home Vijesti Srića: Capak će predložiti vladi da se proglasi kraj epidemije u Hrvatskoj

Srića: Capak će predložiti vladi da se proglasi kraj epidemije u Hrvatskoj

79
0

Pulmolog Saša Srića gostovao je u Dnevniku N1 televizije. Komentirao je odluku WHO-a, koji je prije nekoliko dana proglasio kraj svjetske ugroze pandemijom koronavirusa.

“Prije dva dana je i predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije proglasio kraj globalne ugroze vezane za pandemiju, ne i doslovce kraj pandemije. Ali to je svakako jedna stepenica prema završetku pandemije. Kao i u cijelom svijetu, i u Hrvatskoj je pozitivan trend zadnjih godinu dana”, rekao je pulmolog Saša Srića.

On kaže kako možemo očekivati da će i Hrvatska ići prema proglašenju završetka pandemije.

“Krunoslav Capak će predložiti vladi da se proglasi kraj epidemije u Hrvatskoj. Za zdravstveni sustav to će značiti rasterećenje. Kad se proglasi kraj pandemije, moramo znati da je virus i dalje s nama, ali više ne predstavlja ugrozu. Virus i dalje postoji, ali ćemo s njim naučiti živjeti”, kazao je pulmolog pa dodao: “Virus je oslabio jer je mutirao i, na svu sreću, mutirao je u slabiji oblik. Vjerujemo da je prošla opasnost da će se virus razviti u teži oblik.”

Naveo je i da je danas vrlo malo pacijenata koji imaju teške upale pluća.

“Nadamo se da za naših života i u budućnosti nećemo biti više u ovakvoj situaciji. Nije bilo lako, ali zajedničkim smo snagama napravili velik posao, a cjepivo je jako puno doprinijelo. To nas je na neki način dovelo do toga da možemo krenuti dalje. Najteže je bilo gledati potpuno zdrave osobe kojima se zdravlje urušava”, zaključio je.

Previous articleVučić se svađao s voditeljicom RTS-a. Najavio nove stroge mjere i dramatičnu objavu
Next articleIvković: Petković, Drmić i Topić nisu Dinamu ništa donijeli, no Topić je mlad igrač

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here