Home Vijesti Srpski epidemiolog tvrdi da je LGBTQ parada u Beogradu potencijalna epidemiološka bomba

Srpski epidemiolog tvrdi da je LGBTQ parada u Beogradu potencijalna epidemiološka bomba

290
0

Paneuropska LGBTQ parada od 12. do 18. rujna potencijalna je epidemiološka bomba, istaknuo je srpski epidemiolog Zoran Radovanović. Epidemiolog je ocijenio da bi ministar zdravlja trebao hitno preispitati situaciju i prepoznati opasnosti održavanja ovakvog događaja. Mnogi će stići u Beograd iz cijele Europe, ne samo kako bi sudjelovali u povorci, već i kako bi upoznali druge ljude i uspostavili nove veze.

Opasnost koju predstavlja parada mogla bi se smanjiti uključivanjem onih koji su pogođeni, rekao je stručnjak. “Homoseksualci bi također trebali preuzeti veću odgovornost u suzbijanju epidemije”, objasnio je. Najrizičnija skupina su homoseksualni muškarci, rekla je Radovanović i dodao da bi trebali izbjegavati sve intimne odnose s nepoznatim osobama, te odustati od veza za jednu noć. Majmunske boginje prisutne su i kod biseksualaca i samo je pitanje vremena kada će početi zaražavati žene, upozorava stručnjak.

Svoju zabrinutost izrazio je i virusolog Milanko Sekler. Rekao je da bi srbijanski ured WHO-a trebao objaviti informacije o rizicima održavanja velikog LGBTQ događaja u glavnom gradu Srbije. Virus se može prenijeti i zajedničkim korištenjem ručnika ili posteljine u hotelima, što dovodi u opasnost i hotelske radnike koji moraju skupljati i prati rublje, rekao je stručnjak i dodao da hotelske praonice rublja postaju izvor opasnosti. Sekler je istaknuo kako ne želi da Beograd bude zapamćen kao grad u kojem su zavladale majmunske boginje.

Previous articleDječak teško ozlijeđen na bazenu u Istri, djevojka lakše.
Next article‘Bila sam u totalnom šoku! Skinuo je bokserice i držao penis blizu mene, stalno je govorio – ništa se ne brini’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here