Home Sport Srpski mediji se hvalili da su sila za Hrvatsku. Završili su zadnji...

Srpski mediji se hvalili da su sila za Hrvatsku. Završili su zadnji u grupi.

336
0

Nakon prošlotjednih najava srpskih medija o potencijalnom raspadu hrvatske rukometne reprezentacije, trenutni rezultati na Europskom prvenstvu govore drugačiju priču.

Prema članku portala Mondo, koji je bio izrazito kritičan prema hrvatskom timu, Srbija se smatrala jačim favoritom za osvajanje naslova od Hrvatske. Unatoč optimističkim prognozama, Srbija je doživjela poraz od Crne Gore, okončavši svoje sudjelovanje na Europskom prvenstvu bez ijedne pobjede.

S druge strane, Hrvatska je iznenadila mnoge izvrsnim izvedbama na turniru. Deklasirali su Španjolsku, odigrali neriješeno protiv Austrije i uvjerljivo svladali Rumunjsku. Trenutno čekaju rezultat utakmice između Španjolske i Austrije kako bi odredili broj bodova koji će prenijeti u drugi krug natjecanja.

Ovaj zaokret situacije na terenu demantira ranije skeptične prognoze i pokazuje da hrvatski rukometaši, unatoč izazovnoj skupini, pokazuju odlične rezultate. Kako će se dalje odvijati turnir i kakve će odluke donijeti Španjolska i Austrija ostaje za vidjeti, ali Hrvatska sada ima priliku nastaviti s pozitivnim trendom na Europskom prvenstvu.

Standings provided by Sofascore

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here