Home Vijesti Štampalija: Zbog pokvarene političke igre HDZ-a i Dujmića, te Kirigina i Komadine,...

Štampalija: Zbog pokvarene političke igre HDZ-a i Dujmića, te Kirigina i Komadine, Dom zdravlja već 3 godine ne kreće u izgradnju

416
0

Postojeće stanje Doma zdravlja u Opatiji ne zadovoljava potrebe građana, te je ispod svakog standarda. Imamo problem dostupnosti, uvjeti za pružanje usluga u iznimno su lošem stanju, kao i čekaonice, te problemi pristupa osoba sa invaliditetom.
Toliko o nadstandardu u našem gradu koje promovira dosadašnji gradonačelnik.
Prodana je zgrada Doma zdravlja i sada moramo u roku dvije godine u suradnji sa Županijom realizirati novi Dom zdravlja, što uz sadašnje vodstvo nije izgledno.
Prijepori oko količine iskopa na novoj lokaciji iznad groblja u Voloskom mogu se riješiti kaskadnom pripremom zemljišta za navedeni projekt o čemu će više reći naši arhitekti u narednom razdoblju.
U isto vrijeme, dok se u Opatiji po pitanju poboljšanja zdravstvenih usluga ne događa ništa, Novi Vinodolski dobiva novi Dom zdravlja i zdravstvenu uslugu na najvišem nivou. Očito je manje pokvarenih političkih igri u tom dijelu Županije.

Naš prijedlog je :

Dignuti nivo usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Bolje se povezati sa naše tri susjedne općine (Matulji, Lovran i Mošćenička draga), koje su već javno iskazale nezadovoljstvo vođenjem zdravstvene politike u Primorsko-goranskoj županiji, posebice u Opatiji.

Realizacija Doma zdravlja mora krenuti što prije na korist svih građana Liburnije.

Izgradnja i kasnije upravljanje mora ići u suradnji Grada i Županije, a ne kako Župan navodi da želi prepustiti upravljanje Doma zdravlja Gradu Opatiji.

Kandidat za gradonačelnika Opatije Ante Štampalija i kandidat za zamjenika gradonačelnika Opatije Roberto Žigulić ispred koalicije IDS-a i Kvarnerske inicijative.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here