Home Mozaik Starija žena u nasljedstvo psima i mačkama ostavila 2,6 milijuna eura (a...

Starija žena u nasljedstvo psima i mačkama ostavila 2,6 milijuna eura (a djecu izbrisala iz oporuke): “Nikad me nisu napustili”

141
0
pexels alexandra bilham 7329892

Milijunašica je postavila veterinarsku kliniku za upravitelja svoje imovine i odgovornu za dobrobit životinja i njihovog potomstva

Starija milijunašica odlučila je imenovati svoje pse i mačke jedinim nasljednicima svog bogatstva. Priča koja jako podsjeća na Disneyev film “The Aristocats”, ali se od njega razlikuje u bitnom detalju. Ako u bajci bogata “Madame” nije imala ništa drugo na svijetu osim svojih voljenih mačaka, dotična bogatašica ima troje djece koju je odlučila ostaviti “na suhom”.

Razbaštinjena djeca

Protagonistica priče koja dolazi iz kineskog Šangaja, u tamošnjim je medijima identificirana imenom Liu. Njena se imovina procjenjuje na 20 milijuna yuana, što je ekvivalent od otprilike 2,6 milijuna eura. Značajan iznos je žena u prvoj oporuci sastavljenoj prije mnogo godina bila namijenila djeci. Ali se predomislila nakon ponašanja koje joj se baš nije svidjelo: nitko od njezino troje djece nije se brinuo o njoj niti je posjećivao kad bi se razboljela. Štoviše, ne trude se ni da je svako malo nazovu. Sasvim opravdani razlozi – smatrala je Liu – da odluči sve ostaviti onima koji su, međutim, tijekom njene bolesti uvijek bili uz nju.

Nasljeđe psima i mačkama

Tako je bogata starica promijenila svoju oporuku u korist svojih vjernih pasa i mačaka, odredivši veterinarsku kliniku za upravitelja njezine ostavštine i odgovornu za brigu o njezinim životinjama i njihovom potomstvu. Službenici Centra za registraciju Willsa savjetovali su Liu neka imenuje osobu od povjerenja koja će nadzirati ustanovu i osigurati brigu o životinjama, izvještava Zonglan News.

Upozorili su Liu na rizike povjeravanja svog cjelokupnog nasljedstva klinici i predložili mogućnost da ponovno promijeni svoju oporuku ako njena djeca promijene stav prema njoj.

Reakcije

Liuina odluka izazvala je žestoku raspravu na internetu, a mnogi su ljudi izrazili suosjećanje za njeno razočaranje u djecu. Neki su čak rekli da bi u sličnim okolnostima bili spremni slijediti njen primjer. Slučaj podsjeća na epizodu u Šangaju u prosincu prošle godine, u kojoj je oporukom čovjek svu svoju imovinu ostavio ljubaznoj prodavačici voća, a ne rođacima. Sud je unatoč prigovorima oporuku bio proglasio valjanom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here