Home Vijesti Stečaj Brodomaterijala, godina dvanaesta

Stečaj Brodomaterijala, godina dvanaesta

1171
0

Riječki Brodomaterijal je u stečaju već 12 godina. Unatoč činjenici da su se svi vjerovnici prvog i drugog isplatnog reda uredno isplatili stečaj se u nedogled nastavlja. U tjedniku Lider nedavno se oglasio nekadašnji direktor Frane Trošelj koji još jednom upozorava javnost da Zagrebačka banka kao hipotekar od 1998. godine obračunava godišnju kamatu od 28 posto (iako je najveća dogovorna kamata između pravnih osoba 22,5 posto) te je njena tražbina na taj način s 3,9 milijuna narasla na 20 milijuna kuna na teret imovine Brodomaterijala. Trošelj za najodgovorniju osobu za odugovlačenje stečaja proziva Miljenka Kurobasu koji pak tvrde da prodaja nekretnine kojom bi se mogao okončati stečaj ne ovisi o Trgovačkom nego na Odboru vjerovnika.

Trošelj među odgovornima proziva i riječkog gradonačelnika uz tvrdnju da je Grad Rijeka svoja potraživanja prodao Privrednoj banci koja se uredno naplatila i još stekla pravo na dodatnih 20 milijuna kuna zateznih kamata koje bi u suprotnom pripale gradskom proračunu. Ove navode je demantirao sam Obersnel uz tvrdnju da Grad Rijeka ne bi stekao pravo na zatezne kamate. Trošelj u reagiranju na reagiranje tvrdi kako gradonačelnik ne govori istinu.

U međuvremenu traje suđenje Trošelju zbog kaznene prijave zbog navodnog pritiska na sud. Trošelj je naime zbog samog slučaja do sada uputio 350 predstavki na različite adrese. Suci koji su uključeni u slučaj, i koje Trošelj u predstavkama proziva zbog uništavanja državne imovine, tvrde da ih je na taj način ometao u radu. (rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here