Vijesti

Ježić: HDZ mi je dao 300.000 eura da im iz Švicarske uplatim BMW

Ježić: HDZ mi je dao 300.000 eura da im iz Švicarske uplatim BMW

O tome kako se za tadašnjeg predsjednika HDZ-a i hrvatske Vlade, Ivu Sanadera kupovao BMW vrijedan 300.000 eura, u nastavku suđenja u ‘aferi Fimi media’ svjedočio je poduzetnik Robert Ježić. Posvjedočio je kako je automobil kupljen uplatom s Ježićevog računa u Švicarskoj, a na inzistiranje samog Sanadera.

Za pomoć oko kupnje skupocjenog BMW-a Robertu Ježiću su se, kako je rekao na Županijskom sudom u Zagrebu, obratili tadašnji HDZ-ov rizničar Mladen Barišić i Franjo Tomić, vlasnik tvrtke Tomić&Co. Rečeno je kako treba sudjelovati u organiziranju uplate za vozilo koje je naručeno već ranije za predsjednika stranke i Vlade, Ivu Sanadera, pa je od Tomića preuzeo račun koji je glasio na ime HDZ u iznosu nešto većem od 300.000 eura.

Novac je, kako je rekao, preuzeo u prostorijama Carinske uprave od Mladena Barišića te ga nakon nekoliko dana uplatio s računa u Švicarskoj, a po detaljima i uputama iz fakture koju mu je predao Tomić. Priznao je kako je ‘hrvatski novac’ koji je uzeo od Barišića ostao kod njega, a novac za automobil platio je sa svog švicarskog računa.

‘Na jednom ručku u Baltazaru Barišić i Tomić su inzistirali da se zbog osjetljive političke i sigurnosne situacije uplata izvrši iz inozemstva, a kako živim u inozemstvu trebalo je to brzo biti izvedeno i vozilo, koje je već spremno, plati čim moguće ranije’, prisjetio se Ježić.

Tvrdi i kako je to ‘u početku odbio’, no navodno ga je ‘Sanader pozvao u tri navrata u stranku’. Rekao je kako mu je ‘dva puta sugerirao da se to pokuša napraviti, a treći put je to bilo vrlo odrješito, gotovo naloženo’.

‘Nakon medijskih napisa o tome da je vozilo već plaćeno, zajedno s odvjetnikom kontaktirao sam BMW i tražili da se novac vrati, no rečeno nam je da nemam nikakvo formalno pravo, jer nisam kupac. Iako je predlagana gotovinska uplata, Tomić je rekao kako je to već jednom učinjeno i da ne bi tako radio. Kad bi se plaćalo iz Hrvatske možda to nekome nije odgovaralo, pa nisam išao toliko daleko da pita zašto nije s računa HDZ-a to plaćeno’, posvjedočio je Ježić.

Prvooptuženi Ivo Sanader iznio je primjedbe na istinitost dokaza svjedoka Ježića, rekavši kako je ‘različit nego u istrazi’. ‘Svjedok je nevjerodostojan. Nisam ga pozivao u pogledu BMW-a, niti sam imao pojma kako će se realizirati kupnja ili vršio bilo kakav pritisak’, rekao je Sanader.(tportal)

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Krk i Rijeka u subotu najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.