Home Vijesti Stiže li promjena vremena preko vikenda?

Stiže li promjena vremena preko vikenda?

966
0

U svojoj novoj prognozi za HRT Zoran Vakula otkrio je kakvo će biti vrijeme nadolazećih dana.

Sutra će na južnom i srednjem Jadranu biti sunčano i vruće, a u sjevernijim krajevima će biti oblačno i promjenjivo – mjestimice je moguće i nevrijeme. Uz slab vjetar jutro će opet ponegdje biti maglovito, temperature 18, 19 °C, a poslijepodne će najviše biti oko 31 °C.

I u središnjoj će Hrvatskoj biti iznadprosječno toplo, gdjegod i vruće te također promjenjivo, posebice poslijepodne i navečer uz povremenu kišu i grmljavinu, a velika je vjerojatnost i lokalnog nevremena. U Istri i na riječkome području. Bit će razmjerno toplo, uz more i u unutrašnjosti Istre danju većinom i vruće. Uz slab do umjeren jugozapadni vjetar i jugo more mirno i malo valovito, a vidljivost ponegdje zbog magle može biti smanjena i na samo 200 metara.

I na srednjem Jadranu je u noći i ujutro mjestimice moguća magla, a pljuskovi i grmljavina poslijepodne u unutrašnjosti Dalmacije.

U subotu će vrijeme biti nestabilno u većini Hrvatske, a očekuje se i pad temperatura. Međutim, u nedjelju se vraća vrućina.

Nestabilno će u mnogim kopnenim krajevima biti i u malo manje toplu subotu, a ponovno sunčanije nedjelju te ponovno većinom vruć ponedjeljak, kada su pljuskovi mogući samo rijetko, uglavnom u gorju.

I na većini Jadrana u subotu može biti pljuskova s grmljavinom, ponegdje i neverinima, a u nedjelju još uglavnom na sjevernom dijelu. Uz većinom slab vjetar temperatura se neće znatnije mijenjati, kaže Vakula za HRT.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here