Home Mozaik Stiže nam kratki, ali programski bogat Riječki karneval

Stiže nam kratki, ali programski bogat Riječki karneval

289
0

Blagdanski ukrasi polako nestaju iz centra grada, ali Rijeka se priprema za svoje najposebnije doba godine – Riječki karneval. Ovo tradicionalno peto godišnje doba počinje 17. siječnja zvukom Antonjskog roga i traje do Pepelnice 14. veljače, nudeći nam kratko, ali programski vrlo bogato karnevalsko razdoblje.

Na konferenciji za medije održanoj danas na Botelu Marina, najavljeno je niz događanja koja će obogatiti ovogodišnji Riječki karneval. Zamjenik gradonačelnika Rijeke, Goran Palčevski, pozdravio je ljubitelje karnevala i najavio mnoga zabavna, humanitarna, sportska i tradicionalna događanja koja će se odvijati u narednim tjednima.

Predaja ključa Grada maškarama

Uvodna manifestacija očekuje nas ovog petka, 19. siječnja, u Exportdrvu u 20 sati, gdje će se predati ključ Grada maškarama, označavajući početak karnevalskog razdoblja. Tijekom manje od mjesec dana, Rijeka će biti poprište velikog broja maškaranih zabava, koncerata, humanitarnih akcija, sportskih događanja te tradicionalnih manifestacija.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke, Petar Škarpa, najavio je niz manifestacija koje će se odvijati u sklopu karnevala, uključujući i Izbor Kraljice Riječkog karnevala u Exportdrvu, Humanitarni karnevalski gala party, Dječju karnevalsku povorku i Međunarodnu karnevalsku povorku. Ulaznice za ovogodišnji program bit će besplatne i dostupne u Turističkom informativnom centru.

Predsjednica Riječke udruge karnevalista, Maja Stepančić, naglasila je važnost karnevala u očuvanju tradicije i običaja te najavila niz manifestacija u sklopu “Riječkog karnevalskog kantuna”. Ove godine posebna pažnja posvećena je i Dječjoj karnevalskoj povorci koja će okupiti više od 5700 djece iz različitih dijelova Hrvatske.

Carnival Snowboard Session na Platku

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera, Irena Peršić Živadinov, istaknula je važnost Riječkog karnevala za turizam u regiji. Zahvalila se organizatorima na trudu i podržala daljnji razvoj karnevala kao ključnog turističkog događaja.

Najavljen je i Carnival Snowboard Session na Platku, koji će okupiti snowboardere iz različitih zemalja i donijeti dašak Riječkog karnevala na ovo primorsko skijalište.

Na kraju konferencije, aktualna Kraljica Riječkog karnevala, Maja Babin, izrazila je svoje oduševljenje iskustvom te pozvala sve da uživaju u bogatom programu Riječkog karnevala.

Pokrovitelj Riječkog karnevala, Zagrebačka pivovara, izrazila je ponos što već dugi niz godina podržava ovu tradicionalnu manifestaciju, naglašavajući zajedničke vrijednosti uključivosti, tolerancije i angažmana zajednice.

Riječki karneval obećava uzbudljivo razdoblje puno veselja, boje i kreativnosti, privlačeći ne samo lokalne stanovnike, već i posjetitelje iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here