Home Mozaik Što učiniti da vaša kosa brže raste?

Što učiniti da vaša kosa brže raste?

177
0

Ako ste i vi jedni od onih koji svaki dan peru kosu i suše je pomoću sušila, vrijeme je da promijenite vaše navike kojima ćete zasigurno potaknuti njezin brži rast.

Puno je razloga zbog kojih vaša kosa sada sporije raste. Jedan od njih može biti prečesto pranje kose neodgovarajućim šamponima. Drugi se može odnositi na svakodnevno korištenje vrućih alata za oblikovanje kose, a treći je, dakako, genetske prirode. Postoje i ostali čimbenici poput loše prehrane ili utjecaja okolišnih čimbenika.

Dok pokušavate otkriti što je konkretno utjecalo na vaše stanje, savjetujemo vam da usput razmislite o svemu onome što možete učiniti kako biste potaknuli brži rast kose.

Kako potaknuti brži rast kose?

Trošimo toliko puno vremena i, dakako, novca na gomilanje proizvoda za kosu da zaboravljamo brinuti o vlasištu. A zdravo vlasište je preduvjet za normalan rast zdrave kose.

Dakle, ako želite potaknuti rast kose, redovno masirajte vlasište. Nježna masaža blagotvorno djeluje na hormone stresa, ali i na krvni tlak te otkucaje srca, budući da se ujedno potiče cirkulacija. Masaža će povećati protok krvi i ojačati korijen kose što će zauzvrat rezultirati njezinim bržim rastom.

Još jedan način na koji možete potaknuti brži rast kose odnosi se na ispiranje mlakom vodom. Naime, vruća voda nije zdrava ni za ten ni kožu pa tako ni za vlasište i kosu. Vruća kupka nerijetko isušuje vašu kožu, a jednako tako šteti i kosi. Zato vam savjetujemo da ubuduće ispirete kosu mlakom vodom jer će ona zatvoriti kutikule dlake i ojačati folikule. Hladna voda bilo bi idealno rješenje, ali i mlaka nije loša.

Koristite samo kvalitetne proizvode

Ovo vjerojatno već znate, ali ne škodi ponoviti: ograničite i smanjite upotrebu vrućih alata za oblikovanje i sušenje kose. Glačala, figara i sušila oštećuju kosu i čine je suhom i lomljivom što naposljetku dovodi do pucanja i njezina sporija rasta. Ako već morate sušiti kosu pomoću sušila, onda je prije toga obavezno pošpricajte zaštitnim sprejom.

Ako želite spriječiti neželjeno opadanje kose i potaknuti njezin rast, vodite računa o tome kakve šampone koristite. Nabavite one prirodne koji sadrže što manje sulfata i parabena. Osim toga, vrlo je važno spomenuti i da često pranje kose zapravo može uzrokovati puno više problema.

Izvor slike:
puhhha / Shutterstock.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here