Home Vijesti Stožer: Podržavamo stroge mjere u PGŽ

Stožer: Podržavamo stroge mjere u PGŽ

2022
0

Nacionalni stožer civilne zaštite održava konferenciju za medije. Konferencija je trebala početi u 11 sati, ali kasni oko trideset minuta, jer su članovi Stožer odlučili čekati sve dok premijer Andrej Plenković ne završi s davanjem svoje izjave u Koprivnici.

Na konferenciji je postavljeno i pitanje o toem hoće li biti prihvaćene predložene mjere zatvaranja, odnosno radikalnog lockowna u Primorsko-goranskoj županiji.

Odgovorio je Davor Božinović.

“Prvo moramo vidjeti što će biti prijedlog, koliko mi je poznato u tijeku je sastanak njihovog stožera.

Mi to podržavamo da lokalni i županijski stožer promatraju situaciju na svom terenu i predlažu mjere s obzirom da nitko ne može imati bolji uvid gdje su žarišta.

Imamo županije ispod 200 ili sa oko 200 incidencije, neke imaju višu. Angažman je nužan s obzirom na činjenicu da donosimo mjere kako bi zaštitili živote i zdravstveni sustav ostao održiv u ovoj pandemiji i složenoj epidemiološkoj situaciji, ali naravno imajući u vidu da gospodarstvo mora nastaviti s radom i da ova epidemija i restrikcije traje više od godinu dana.

Naše mjere moraju biti fokusirane pogotovo tamo gdje je epidemija uzela maha i vidite i po nekim županijama, primjerice Dubrovačko-neretvanskoj, u jednoj županiji imate tri vrste mjere s obzirom na njihovu težinu. Mislimo da je to ispravan pristup – kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here