Home Sport Strahonja: Hajduk je oštećen za crveni karton, Rijeka za crveni i penal

Strahonja: Hajduk je oštećen za crveni karton, Rijeka za crveni i penal

422
0

Sudački ekspert Mario Strahonja komentirao je u HRT-ovoj emisiji Stadion suđenje u proteklom kolu SuperSport HNL-a. Rekao je da je sudac Tihomir Pejin propustio kapetanu Lokomotive Janu Mersinaju dodijeliti drugi žuti karton u 83. minuti utakmice protiv Hajduka na Poljudu.

“Vidjeli smo jedan mali propust na Poljudu. U 27. minuti nije trebao biti penal za Hajduk, kad se provjeravalo igranje rukom. Mersinaj je trebao dobiti drugi žuti karton u 83. minuti, kad je srušio Livaju na centru. Prekršaj se dogodio blizu suca Pejina i on je trebao tu situaciju riješiti žutim kartonom”, rekao je Strahonja pa komentirao dugu VAR-provjeru Hajdukovog gola za 2:0, koji je zabio Lukas Grgić.

“Teško mi je objasniti i zašto je provjera gola Grgića trajala četiri minute. Nepotrebno, jer svi su vidjeli da tu nema igranja rukom ni zaleđa. Ove situacije ne bi smjele trajati ovako dugo jer se tu prelomila utakmica koja je bila puna ritma. Tu se mogu dogoditi i druge situacije jer su igrači puni emocija i ne znaju vrijedi li gol ili ne”, rekao je Strahonja.

U 13. je minuti utakmice Istra-Rijeka Hujber srušio Ampema u kaznenom prostoru, a nije suđen kazneni udarac. Strahonja je rekao da ta odluka nije bila dobra te da je Rijeka oštećena. Također, u 71. minuti je Luka Marin grubo srušio Selahija i za to je trebao dobiti izravni crveni karton.

“Žao mi je da je sudac donio lošu odluku, ali još mi je više žao igrača koji je pretrpio prekršaj. Ovo je čisti crveni karton. Nema nikakve dileme. Ovo je neprihvatljivo, Suci iz VAR-sobe trebali su pomoći glavnom sucu”, prokomentirao je Strahonja.

No trebao je dobiti crveni karton i stoper Rijeke Mateo Pavlović koji je dobio žuti karton u 81. minuti za udaranje protivnika laktom u skoku. Strahonja je procijenio da je taj prekršaj bio za crveni karton

Previous articleSportski psiholozi srušili jedan od najvećih mitova o raspucavanjima penala
Next articlePosljednja djevojka Elvisa Presleya o njihovoj bizarnoj vezi: Ruka mi se tresla kad me odveo u spavaću sobu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here