Home Sport Strahonja: Osijek oštećen protiv Rijeke

Strahonja: Osijek oštećen protiv Rijeke

85
0

Supersport HNL vratio se nakon dva mjeseca pauze utakmicama 18. kola, odnosno najgorim kolom ove sezone. Tri utakmice u njemu završile su bez golova, četiri bez pobjednika, a samo je Hajduk stigao do sva tri boda u utakmici u kojoj je bio domaćin Šibeniku.

Gostujući u HTV-ovoj emisiji Stadion utakmice, odnosno suđenje na njima, komentirao je sudački ekspert Mario Strahonja.

Osijek – Rijeka 1:1, sudac Patrik Kolarić
“Dosta dobro je sudio utakmicu, odmah smo znali da neće imati lak zadatak jer je derbi, a i sami vremenski uvjeti. VAR nije radio 100 posto i potrebna je bila velika koncentracija”, rekao je Strahonja koji je ruku Kristijana Lovrića u kaznenom prostoru u 35. minuti, nakon koje je Rijeka izjednačila iz penala, prokomentirao ovako:

“Ta prva ruka bila je stvarno dobro pozicionirana u odnosu na loptu, no mislim da desna ruka ipak otišla predaleko s podlakticom i zaustavila čisti let lopte. Može se o tome diskutirati, ali treba dati povjerenja sucu. Zašto nije gledana VAR snimka? Pogreška nije bila jasna i očita. Ako se VAR soba slaže s odlukom glavnog suca nema potrebe gledati situaciju.”

Osvrnuo se i na prekršaj Nike Galešića za koji je dobio žuti karton. Sudačka komisija za taj start je rekla da je žuti karton ispravna odluka.

“Ovo spada u kategoriju crvenog kartona. Jasno je da nema namjere lopte, vidi se koliko skače s otvorenom nogom. Ovo je situacija gdje morate stati u zaštitu igrača. Vremenske neprilike nisu alibi da se ide nižom linijom. Ovo je apsolutno isključenje za crveni karton”, istaknuo je.

Osijek je pred kraj utakmice zabio gol koji nije bio priznat zbog zaleđa. Strahonja je rekao da je to bila ispravna odluka suca.

Previous articleDječaka odnio golem val dok je šetao u Herceg Novom, nestao u moru. Potraga prekinuta
Next articleModrić odigrao posljednjih 20 minuta u novoj pobjedi Real Madrida

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here