Home Sport Strahonja: Rijeka je oštećena; Svilokos: Bilo je zaleđe, utvrdili smo ga triangulacijom!

Strahonja: Rijeka je oštećena; Svilokos: Bilo je zaleđe, utvrdili smo ga triangulacijom!

676
0

Mario Strahonja u emisiji Stadion na HRT-u potvrdio je da je pogodak Franka Andrijaševića u 50. minuti utakmice u Varaždinu bio regularna i neopravdano poništen.
– Analizirajući ovu situaciju i povlačeći linije kroz našu tehnologiju mi smo ustanovili da je ovo dozvoljena situacija Andrijaševića. Znamo da rukama ne možemo postići pogodak, prema tome ne može niti biti zaleđe. Mislim da je ovdje došlo do pogrešne procjene u VAR sobi.

Također, glavni sudac Ante Čuljak ne bi pogriješio da je isključio vratara domaćina Dinka Horkaša zbog prekršaja na kapetanu ‘bijelih’ u 17. minuti.

– Prvi trenutak je izgledao kao izgledna situacija, do onog trenutka kada je Andrijašević uputio loptu prema golu a vratar Horkaš istrčao i svojim tijelom zaustavio let lopte. Upravo to zaustavljanje lopte anuliralo je situaciju iz izgledne u obećavajuću i po tom kriteriju to je trebao biti žuti karton – rekao je Mario Strahonja i objasnio intenzitet starta vratara Varaždina na kapetanu Rijeke.

– Postavlja se pitanje koliko je težak taj prekršaj, je li silina nasrtaja na Andrijaševića bila podložna ozljedi igrača. To je viša granica žutog kartona ili blagi crveni karton. U tim situacijama možemo dati za pravo sucu – rekao je Strahonja.

Potpuno druga je bila argumentacija UEFA-inog kontrolora Vlade Svilokosa u emisiji Treće poluvrijeme na HNTV-u u analizi kola!
On tvrdi da se Andrijašević nalazio u nedozvoljenoj poziciji i da mu je pogodak u 51. minuti utakmice u Varaždinu opravdano poništen.

– Alatom triangulacije je utvrđeno da je Andrijašević bio u minimalnom zaleđu. VAR soba je dostupnim alatima utvrdila da se radi o minimalnom zaleđu – rekao je Svilokos istaknuvši da je žuti karton bio primjerena sankcija vrataru Horkašu za start na Andrijaševiću u 17. minuti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here