Home Najnovije Strahonja: Šibeniku nije suđen penal protiv Dinama

Strahonja: Šibeniku nije suđen penal protiv Dinama

100
0

HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja je u emisiji Stadion komentirao sporne situacije iz 34. kola Supersport HNL-a. Najviše bure diglo se oko jedne situacije s utakmice Istre i Gorice pa je nju Strahonja posebno pojasnio. Bebek je dosudio kazneni udarac za Goricu u 96. minuti jer je smatrao da je Abdallahi Mahmoud u pokušaju da izbije loptu škaricama napravio prekršaj na Matušu Vojtku.

To su vjerojatno mislili i svi pred malim ekranima jer je tako u prvih mah i izgledalo, ali onda je slijedio preokret i odluka kakva se ne viđa često u nogometu. Svakako najneobičnija odluka ove sezone u HNL-u. Nakon što se konzultirao s VAR-om, Bebek je odlučio da prekršaja nema te je promijenio svoju odluku, ali je zbog neoprezne igre dosudio indirekt.

“Svi su prvo mislili da je bio penal, ali VAR soba je pažljivo pregledala situaciju i vidjela da nema kontakta. Ovdje je obrambeni igrač visoko podigao nogu i opasno igrao, jedina moguća odluka je neizravni slobodni udarac. Ispravna odluka suca. Bebek je imao četiri, pet teških utakmica i sve je sudio dobro”, rekao je Strahonja.

Posebnu pažnju posvetio je još jednoj situaciji s utakmice na kojoj je Dinamo s 4:0 slavio protiv Šibenika. Sudac Jakov Titlić nije pokazao na bijelu točku, iako su gosti u razmaku od par minuta dva puta tražili penal. Rukom je prvo igrao Sadegh Moharrami pa onda i Josip Šutalo.

“Moharrami? Vidimo igrača uzima rizik otvorene ruke. Trebao se javiti VAR i reagirati na ovu neprihvatljivu odluku da se ne sudi kazneni udarac. Što se tiče druge situacije, tu nema penala kod Šutala. Ruka je u zamahu i postala je potporna.”

Previous articleRock’n’roll je kriv za sve?
Next articleUoči utakmice u Varaždinu Mišković na Maksimiru dogovarao transfer Frigana u Dinamo?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here