Home Mozaik Studentice pokušavale podmititi profesoricu sa 1900 eura mita

Studentice pokušavale podmititi profesoricu sa 1900 eura mita

126
0
1900 euro

Objavu je pogledalo više od 3,5 milijuna korisnika…

Dvije studentice su navodno ostavile svežanj novčanica od ukupno 1900 eura na profesoričinom stolu kao mito u nadi da će poboljšati svoje ocjene i podmititi profesoricu. Priča se dogodila profesorici Mariji Jesus koja je na X podijelila slike onoga što je bilo mito u pravom smislu riječi. Upotpunile su pismom u kojem je bila napisana molba dviju djevojaka za višim ocjenama iz nastavnog predmeta.

Zahtjev za višu ocjenu: kako su pokušale podmititi profesoricu

Objava fotografija brzo je postala viralna, pogledalo ju je više od 3,5 milijuna korisnika. Izazvala je nedoumicu i ogorčenje u školskom svijetu. Ali i ironične reakcije nekih. “I zbog ovih stvari je moj posao prekrasan: doći na nastavu i pronaći ovo.”

Komentira profesorica Maria Jesus, pokazujući snimku novčanica postavljenih jednu do druge i listića s potpisima studentica. U njemu su mlade bez dlake na jeziku i oklijevanja tražile povećanje ocjene za jedan bod u zamjenu za novac.

Mreža se tada podijelila oko epizode. S jedne strane bili su oni koji su žestoko kritizirali stav studentica i novih generacija. S druge strane, oni koji su predlagali profesorici da primi i spremi mito ne mareći za etiku. Dok su drugi umjesto toga predložili značajno snižavanje prosjeka dvjema studenticama, čime bi ih naučila vrlo važnoj životnoj lekciji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here