Home Sport Sud objavio zašto je Đoković deportiran. Srpski tenisač sprema milijunsku tužbu!

Sud objavio zašto je Đoković deportiran. Srpski tenisač sprema milijunsku tužbu!

715
0

Četiri dana nakon što je Australski savezni sud donio konačnu odluku o deportaciji Novaka Đokovića iz Australije, sud se ponovno oglasio kako bi priopćenjem pojasnio razloge te odluke. Na dan saslušanja naglašeno je da će razlozi biti objavljeni s odgodom, a to se i dogodilo.

U svom priopćenju sud je pojasnio koja je bila priroda saslušanja koje je pratio cijeli svijet. Zadatak suda u tom slučaju bio je samo da utvrdi legitimitet odluke koju je donio ministar imigracija Alex Hawke kad je ukinuo vizu Novaku Đokoviću. Taj proces, dakle, nije bio žalba, već preispitivanje legitimiteta odluke.

Sud je također istaknuo da ministar nije bio dužan navesti razloge svoje odluke, ali je tako učinio. Sukladno tome sud je utvrdio da je odluka ministar opravdana jer je Đoković opasan za javno zdravlje Australaca.

“I da gospodin Đoković nije osvojio Australian Open, njegovo samo prisustvo ovdje i njegov boravak, njegovo igranje tenisa, dovelo bi do toga da bi on ohrabrio one koji misle da je antivakserski pokret racionalan”, stoji između ostaloga u priopćenju Suda.

Još jučer se pojavila informacija da će Đoković na razloge suda odgovoriti tužbom kojom će tražiti odštetu zbog odluke koju smatra nepravednom, a objavio ih je engleski The Sun. Prema navodima engleskog medija, Đoković bi od australskih vlasti mogao potraživati 3.8 milijuna eura.

Previous articleUnuk Jovana Raškovića počinio samoubojstvo
Next articleVideo koji još nitko nije objasnio, nema odgovora na ključna pitanja niti nakon iskaza prijateljice!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here