Home Vijesti Svijet na dlanu!

Svijet na dlanu!

861
0

U lokalnom odboru AIESEC-a Rijeka realizira se Educational PboX ( educational Project Based on Exchange) odnosno edukacijski projekt baziran na razmjeni pod nazivom ”Svijet na dlanu”. Edukacijski PboX je projekt koji omogućuje učenje o određenoj problematici u svrhu pozitivnog utjecaja na cjelokupno društvo. Projekt je nazvan Svijet na dlanu zbog toga što pruža hrvatskoj mladeži, na kojoj leži budućnost naše zemlje, upoznavanje sa svijetom. Organizacijom ovog projekta utječe se na širenje učeničkih horizonta, potiče učenike na razmišljanje o sebi i svijetu oko sebe i osposobljavanje mladih ljudi da budu kreatori svoje budućnosti na način da se ne prilagođavaju promjenama već da budu pokretači promjena.
Osnovni cilj ovog projekta je da se u devet riječkih srednjih škola dovede 5 inozemnih studenata ( iz cijelog svijeta) koji će održavati trodnevne interaktivne radionice i predavanja na temu o međukulturalnoj toleranciji, važnosti visokog školstva, leadershipu te poduzetništvu. Radionice i predavanja posvećene su savladavanju različitih vještina (komunikacijskih, organizacijskih, planiranju vremena i drugima), koje nisu predviđene programom redovne nastave u srednjim školama. Također, studenti koji drže predavanja stiću praktično iskustvo koje im pomaže u daljnjem radu. U projektu će sudjelovati po 30 učenika četvrtih godina iz 5 riječkih srednjih škola što čini sveukupno 150 učenika.
Realizacija ovog vrlo vrijednog projekta je u tijeku,a prvo predavanje održano je 12.4.2010. s učenicima Prve riječke hrvatske gimnazije na temu međukulturalne tolerancije, te je bilo posvećeno savladavanju različitih vještina ( komunikacijskih, prezentacijskih, organizacijskih i dr.).

Previous articleEurostat: Rast poslovnih aktivnosti u eurozoni
Next articleNovih 50 metara obale na Brajdici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here