Home Mozaik Svjedočanstvo iz zagrobnog života: Čovjek je proglašen mrtvim, a zatim je oživio,...

Svjedočanstvo iz zagrobnog života: Čovjek je proglašen mrtvim, a zatim je oživio, evo što je vidio

38
0
pexels two shores 312590947 13564656

Korisnik Reddita na platformi govori o svom iskustvu u zagrobnom životu: vidio je svoj dom iz djetinjstva i svoju baku čije su ga riječi potaknule da se promijeni

Jedan je muškarac proglašen mrtvim prije nego što su ga liječnici vratili u život. U minutama “odsutnosti iz stvarnosti” tvrdi da je vidio intenzivnu bijelu svjetlost i da je prošao kroz nju te da ga je nakon povratka u život to iskustvo drastično promijenilo. Evo njegove priče. 

Proglašen mrtvim, ponovno je oživio: što je vidio u zagrobnom životu

Korisnik je proglašen mrtvim i vratio se u život nekoliko minuta kasnije, zahvaljujući liječnicima koji su ga oživjeli. Ispričao je svoje iskustvo kao odgovor na pitanje koje je postavljeno na platformi: „Redditori koji su umrli i zatim uskrsnuli, čega se sjećate da ste vidjeli? Uvijek sam bio znatiželjan. Također, ako netko ima bilo kakvu priču o tome kako je to promijenilo njihovu percepciju vjere, molimo podijelite”, traži se u objavi. Napisao je svoju priču: «Koliko god zvučalo kao kliše, vidio sam jarko svjetlo i ušao u njega. Unutra sam vidio svoj dom iz djetinjstva i svoju baku, koja je nedavno umrla. Pričali smo neko vrijeme, a onda mi je postavila pitanje koje me pogodilo kao grom, poput tone cigli: “Radiš li išta važno u svom životu?” 

„Uhvatila me panika”

Kad sam oživio, uhvatila me panika. Ali najhitnija stvar koja mi je pala na pamet bila je spoznaja da bih, da sam u tom trenutku umro, ostavio svijet u još gorem stanju jer me ugostio.”

Odlučio se promijeniti

Čovjek vjeruje da je izazvao više problema nego dobra tijekom svog postojanja. „Odlučio sam promijeniti tko sam – rekao je – i učiniti život malo ljubaznijim. Sada radim kao savjetnik s traumatiziranom djecom koja su bila zlostavljana i nikad nisam bila sretniji. Pretpostavljam da sam samo trebao umrijeti da bih se ponovno rodio.” Što se vjere tiče, korisnik se deklarirao kao ateist, nastavlja se tako identificirati pa i nakon iskustva u zagrobnom životu. Ne želi se previše zadržavati na razmišljanju o tim minutama “odsutnosti sa Zemlje”, jer “potratio bih svoje vrijeme sanjareći otvorenih očiju umjesto da radim ono što je važno. Pokušavam ostaviti svijet malo boljim nego što sam ga zatekao,” zaključio je.

Svjedočanstvo jedne žene

Nakon njegove priče javili su se i drugi ljudi koji su rekli da su vidjeli istu bijelu svjetlost. Jedna je žena ispričala nesreću koja ju je u dobi od 13 godina ostavila bez svijesti dok se nije probudila u bolnici. «Bez zvuka, bez vjetra, bez težine – napisala je – Kao da je težina svijeta jednostavno nestala. Vi ste u dubokom bazenu i plutate. Bez obzira koliko si daleko, ispružiš li ruku, ništa ne možeš dohvatiti. Nije hladno, nije vruće, nije bolno. Nije bilo apsolutno ničega i osjećala sam se kao da sam tamo već dugo.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here