Home Sport Svjetska prvakinja hrvatskog podrijetla opisala zlostavljanje. Detalji su mučni

Svjetska prvakinja hrvatskog podrijetla opisala zlostavljanje. Detalji su mučni

87
0

Bivša američka atletičarka hrvatskog podrijetla Kara Goucher (44) je u svojoj biografiji Najduža utrka između ostalog prepričala šokantne detalje zlostavljanja koje je provodio tadašnji trener Alberto Salazar. Goucher je Salazara optužila za seksualno zlostavljanje, a u knjizi je iznijela niz stravičnih detalja.

Goucher je kći hrvatskog imigranta Mirka Grgasa, a kao dio američke atletske reprezentacije nastupila je na OI-ju u Pekingu 2008. i Londonu 2012. Najveći uspjeh karijere joj je svjetsko zlato na 10 tisuća metara u Ateni 2007.

Nakon što je diplomirala 2001. godine u Coloradu, Goucher su pozvali da se pridruži Nikeovom elitnom trkačkom projektu Oregon u Portlandu, gdje joj je trener bio Salazar.

“Alberto je bio tako moćan i nitko nije ništa dovodio u pitanje, a Nike je bio najveći brend sportske opreme na svijetu. Povjeravali smo Albertu svoje živote i svoje karijere”, otkrila je Goucher, a u knjizi je opisala kako ju je u Lisabonu Salazar masirao i pripremao za utrku.

“Prilikom masaže je bez ikakvih riječi, upozorenja ili objašnjenja njegov prst ušao u moju vaginu. Mislila sam da nema šanse da me tako dira, da je samo loš maser, ali stvarno sam bila paralizirana i nisam znala što reći i kako prihvatiti to što mi se događa. Posljednji put kada sam osjetila da njegov prst ide tamo gdje ne bi nikad trebao, osjećala sam se tako neugodno da sam napustila Projekt Oregon i nikad o tome nisam govorila”, napisala je.

Godinama je šutjela i jedino se povjerila suprugu Benu, a kasnije je s nekoliko drugih zlostavljanih atletičarki progovorila o svemu. Salazar je optužen za seksualno zlostavljanje i dopingiranje svojih atletičarki, a nakon prvotne suspenzije na četiri godine USADA ga je potom doživotno suspendirala iz atletike.

Previous articleDalić: Žao mi je Oršića ali ako ne bude igrao u klubu, neće ni u reprezentaciji
Next articleDržavljani Srbije i Hrvatske u Matuljima prijetili i pratili državljana Srbije!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here