Home Vijesti Švorinić govorio na kongresu LSV-a

Švorinić govorio na kongresu LSV-a

162
0

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić je govorio na današnjem kongresu Lige socijaldemokrata Vojvodine koji je okupio oko 1.100 delegata te stranke. Osim Liste za Rijeku, gosti kongresa su bili predsjednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, predsjednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać, potpredsjednik Liberalno-demokratske partije Dušan Mijić, potpredsjednica Demokratske stranke Vesna Martinović, predstavnici Vojvođanske akademije nauke i umetnosti, Demokratske partije socijalista Crne Gore, Istarskog demokratskog sabora i Nove socijaldemokratske partije Makedonije. Kongresu je prisustvovao i ambasador Crne Gore u Srbiji Igor Jovović, kao i predstavnici ambasada SAD, Francuske, Turske, Kine i Angole.

Švorinić je istaknuo zadovoljstvo što se nakon suradnje Rijeke i Novog sada produbljuju i odnosi LSV-a i Liste za Rijeku izrazivši nadu da će se i LSV uskoro približiti European Free Allianceu čiji je Lista za Rijeku član 4 godine. Predsjednik Liste za Rijeku se osvrnuo i na situaciju u Srbiji gdje se ponovno javljaju poražene ideje iz 90-tih godina ističući Ligu socijaldemokrata Vojvodine kao jednu od glavnih brana takvom trendu.

Dosadašnji lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na kongresu je ponovo izabran za predsjenika te stranke. Čanak je ocjenio da svi problem danas u Vojvodini proistječu iz činjenice da se Srbija nikada nije suočila sa ratnom i zločinačkom politikom iz devedesetih prošlog stoljeća. “Pravi i konačni cilj ovdje je ukidanje parlamentarizma u Srbiji, poništavanje ljudskih prava i sloboda, hapšenja, ubojstva i diktatura. Ali, ako neko misli da se nećemo braniti, ljuto se vara”, istaknuo je Čanak.
“Tražimo da se sa Vojvodinom razgovara da se ne bi pregovaralo. I sve ovo više ne molimo nego zahtevamo”, poručeno je s kongresa održanog u Novom Sadu.(rd)

Previous articlePredstavljen 80. broj Sušačke revije
Next articleDRAMA U CENTRU: Rijekatekstil Šotama gasi struju, vodu i zabranjuje hranu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here