Home Vijesti Švorinić i Krivansky primljeni u Vladi Vojvodine

Švorinić i Krivansky primljeni u Vladi Vojvodine

520
0

Delegacija European Free Alliancea, koju čine predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić i potpredsjednik slovačke regionalne stranke Strana Zivnostnikov Slovenska (SZS) Mikulas Krivansky, posjetila je sinoć zgradu Vlade i parlamenta Autonomnne pokrajine Vojvodine, gdje je primljena od strane dopredsjednika Vlade Slaviše Grujića i dopredsjednika Skupštine Dušana Jakovljeva.

Slaviša Grujić, koji je potpredsjednik Vlade Vojvodine i sekretar za kulturu i javno informisanje, predočio im je stranačku strukturu ovog tijela kao i način na kojem zasniva njegov rad.

Gostima je govorio i o konstantnoj borbi za simbole Vojvodine kao i njihovoj osporavanosti od strane Ustavnog suda, ali i o sramnom budžetu koji se izdvaja za potrebe pokrajine.

U razgovoru s Dušanom Jakovljevim, predstavnici EFA-e načeli su priču o zavodima za kulturu i nacionalnim savjetima. Jakovljev je istakao da su zavodi oformljeni radi profesionalizacije, decentralizacije i depolitizacije, te da savjeti imaju veliki politički legitimitet ali mala ovlaštenja.

S Dušanom Jakovljevim, koji je i predsjednik političkog savjeta Lige socijaldemokrata Vojvodine, razgovarano je i o mogućem ulasku te stranke u European Free Alliance. (rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here