Vijesti

Švorinić: Lista za Rijeku postala treća politička stranka u gradu

Švorinić: Lista za Rijeku postala treća politička stranka u gradu

U Listi za Rijeku su prezadovoljni rezultatima izbora koji su stranci donijeli ukupno 10 vijećničkih mandata i status treće političke stranke u Rijeci, ocijenio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.
– Ukupan stranački rezultat na nedjeljnjim izborima je 12%, najbolji rezultat ostvaren je na Potoku gdje je naša lista dobila 35% i 2 vijećnika, slijede Kantrida, Drenova i Kozala s također sjajnim rezultatima. Zadržan je parlamantarni status na Mlaki, Luki i Bulevardu, a po prvi put imamo vijećnika na Krimeji i na Vojaku, ocijenio je uz konstataciju da su takvi rezultati odraz dobro vođene politike u vrlo složenoj političkoj situaciji u gradu.
– Riječki regionalisti se i na ovim izborima pokazuju kao dobro organizirana i ozbiljna politička snaga u gradu. Svjedoci smo činjenice da nam se tradicionalne političke opcije koje pokrivaju lijevi centar urušavaju pred očima pa je važno postojanje političke opcije na koju će se Riječani moći osloniti u budućnosti, zaključio je.

Medijima su se obratili i Milan Popadić novi-stari vijećnik na Kantridi koji ocjenjuje da su postignuti rezultati odraz rada u proteklom mandatu ali i rasta Liste za Rijeku. Filip Jakovac koji ulazi u MO Kozala najavio je niz novih inicijativa i puno nove energije u radu svog i drugih mjesnih odbora u koje su ušli kandidati Liste za Rijeku.

Predsjednik Unije Kvarnera Davor Wilheim ocijenio je kako su ovo tek prvi izbori na kojima će Lista za Rijeku i Unija Kvarnera predstaviti programe koji beskompromisno na prvom mjestu moraju imati borbu za riječke i kvarnerske projekte i identitet Rijeke i Kvarnera.
– Nastavljamo projekt suradnje i jačanja kvarnerskih regionalnih stranaka, zaključio je.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Riječke profesorica odgovorila svima koji podržavaju profesora Franju: Djeca su naše ogledalo i posljedica, a ne neprijatelji

spDecember 17, 2018

Rekorder vikenda napuhao 3,22 promila, najveća izmjerena brzina 115,6 km/h

spDecember 17, 2018

Jovanoviću prelasci SDP-ovaca Bandiću ‘gadljivi do bola’

spDecember 15, 2018

Vedrana Spadoni osniva udrugu Primorski Hrvat

spDecember 13, 2018

Komadini proračun podržali Knežević i Živi zid, Most za trgovinu optužio i HDZ!

spDecember 13, 2018

Obilan snijeg stiže u Gorski kotar, biti će ga i na Kvarneru!

spDecember 12, 2018

Počeli radovi na sustavu za zasnježenje na Platku

spDecember 12, 2018

Bišćanu odbijena žalba na presudu za lomljenje nosa taksisti

spDecember 12, 2018

Odbor za kulturu nije prihvatio prijedlog proračuna za 2019. godinu

spDecember 12, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.