Home Vijesti Švorinić o lomači u Imotskom: Nema opravdanja za takvu zadrtost i primitivizam

Švorinić o lomači u Imotskom: Nema opravdanja za takvu zadrtost i primitivizam

911
1
Na imotskom karnevalu na lomači spaljena figura istospolnog para s djetetom

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić osudio je danas spaljivanje lutki istospolnog para s djetetetom na karnevalu u Imotskom.
– Nakon još jednog Riječkog karnevala koji je, po atraktivnosti i širenju dobrih vibracija nadmašio sve dosadašnje, doživjeli smo užas u drugom dijelu države, ali i civilizacije. Stravične prizore vrtićke djece koja kao integralni dio karnevala u Imotskom gledaju spaljivanje na lomači drugog djeteta i njegovih istospolnih udomitelja, ističe Švorinić.
– Nema opravdanja za ovakvu zadrtost i primitivizam! Spaljivanje figure koja simbolički prikazuje istospolni par ne može biti narodni običaj ili društvena kritika političara nego se radi o direktnom pozivu na mržnju prema manjinskim i diskriminiranim skupinama. Očekujemo hitnu reakciju države čiji je zadatak upravo zaštita ranjivih skupina društva i kažnjavanje ovakvih trgovaca mržnjom, zaključio je predsjednik Liste za Rijeku i poručio svim onima koji se osjećaju diskriminirano u drugim dijelovima Hrvatske da su uvijek dobrodošli u Rijeku ‘u kojoj različitost njegujemo kao svoju glavnu vrijednost’.

1 COMMENT

  1. svorinicu a sto je to po rijeci, hrpa pionira te tito i jovanka to nije isto ono sto i u imotskom samo na drugi nacin . u rijeci se ne trguje mrznjom nego cime …….. ovdje ne zoves hitnu reakciju drzave , ovdje su svi sretni sto i dalje imamo takozvani anti fasiSSticki – komunisticki jugoslovenski tifusarski folklor ubica i mrzitelja Talijana i neistomisljenika, to moze, sto vas nije sram vise uvlaciti se ……. a vidim i ti polako ali sigurno postajes vijecni voda Liste za Rijeku sto su svi ostali toliko nesposobni samo ti znas voditi , pocinjes liciti na SDP PGZ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here