Home Vijesti Švorinić: Obersnel izgubio legitimitet voditi grad! (VIDEO)

Švorinić: Obersnel izgubio legitimitet voditi grad! (VIDEO)

2930
0
Predrag Miletić, Sandi Basić, Danko Švorinić i Zvonimir Gržeta
Predrag Miletić, Sandi Basić, Danko Švorinić i Zvonimir Gržeta
Predrag Miletić, Sandi Basić, Danko Švorinić i Zvonimir Gržeta

U Listi za Rijeku su zgroženi posljednjim informacijama koje dokazuju da su gradonačelnik i direktor Energa sustavno obmanjivali građane i zatajili im ključne činjenice vezane uz toplane koje nisu u sustavu HERA-e.

– Varalicama koje javnost uhvati u svjesnom iznošenju neistina ne bi smjelo biti mjesta ni u politici, a kamoli na čelu grada. U Listi za Rijeku smatramo da je gradonačelnik Obersnel zbog toga izgubio legitimitet za vođenje grada. O nama samima nažalost ne ovisi koliko će agonija do njegovog odlaska s funkcije trajati ali bi za grad Rijeku bilo najbolje da se to dogodi što prije, izjavio je predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić koji smatra da je nakon posljednjih događaja u Gradskom vijeću većem dijelu javnosti jasno da svi vijećnici koji gradonačelniku osiguravaju većinu u predstavničkom tijelu, preuzimaju i odgovornost za njegove postupke koji idu direktno protiv interesa građana našeg grada.

– Informacija da se u 17 Energovih toplana cijena određuje bez HERA-e pokazuje da su se tamo opozicijski zaključci mogli provesti trenutno, a u tri toplane u sustavu HERA-e nakon propisane procedure kojom uprava Energa od HERA-e traži izmjenu tarifnih stavki, istaknuo je Švorinić i demantirao današnje gradonačelnikove tvrdnje objavljene u jednom riječkom dnevnom listu, a u kojima se tvrdi da je cijene grijanja povisila HERA.
– Radi se o notornoj neistini budući da je postupak kod HERA-e pokrenuo Energo zatraživši izmjenu tarifnih stavki, odnosno poskupljenje grijanja, ustvrdio je.

Tajnik stranke i gradski vijećnik Predrag Miletić ističe kako gradonačelnik posljednjim postupcima pokazuje koliko mu je stalo do građana ističući brojna poskupljenja komunalnih usluga koja građane dovode na rub egzistencije i potiču depopulaciju iz grada.

Basić: Tko nema za grijanje neka pali parkete

Član predsjedništva Liste za Rijeku Sandi Basić ustvrdio je kako posljednji događaji pokazuju vrhunsku socijalnu neosjetljivost ‘vrhunskog socijaldemokrata’ te kako je Obersnel potpuno izgubio kompas i ne shvaća u kakvu poziciju dovodi građane.
– Ne bih se iznenadio da nakon svega netko iz gradske uprave u stilu Marije Antonaete netko ljudima poruči – ‘Tko nema za grijanje, neka pali parkete’, zaključio je.

Član predsjedništva i član gradskog Odbora za komunalni sustav Zvonimir Gržeta smatra kako se radi o krahu koncepta grada poduzeća koji je funkcionirao dok je bilo novca, a sad se pokazuje da su gradonačelniku važnija gradska poduzeća od građana.

Lista za Rijeku će o daljim koracima odlučiti nakon sastanka s predstavnicima stanara i građana okupljenih oko Protiv skupog Energa, a razmatra i vanparlamentarne oblike borbe poput podrške prosvjedima ili bojkotiranja sjednica Gradskog vijeća do rješavanja gorućeg problema preskupih cijena grijanja.(rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here