Home Vijesti Švorinić: Vlada kažnjava najvrijednije studente

Švorinić: Vlada kažnjava najvrijednije studente

1947
0

Smanjenjem praga za oporezivanje studentskih zarada za više od tri puta Vlada i u 2017. godini nastavlja smjerom zaoštravanja fiskalne represije. Nakon što je porezna reforma nanijela dugoročnu štetu turizmu, najzdravijem dijelu hrvatskog gospodarstva, sada se krenulo i prema onima koji bi trebali predstavljati našu budućnost – studente, stoji u izjavi za javnost Liste za Rijeku koju potpisuje predsjednik stranke Danko Švorinić.

‘Umjesto poticaja onima koji žele raditi i na taj način sufinancirati svoje školovanje, Vlada uvodi mjeru kojom će kazniti najvrijednije studente koji radom uz studiranje doprinose obiteljskim budgetima ali i stječu radne navike.

Umjesto Vladinih poticaja prema poboljšanju standarda naših studenata, ona ne samo da ih demotivira, nego i sprječava da vlastitim radom kreiraju svoju budućnost.

Umjesto rada, Vlada novim studentskim haračem potiče nerad, a našim studentima šalje poruku da se uskoro pridruže desetinama tisuća stanovnika Hrvatske koji su svoje radne karijere nastavili u inozemstvu. Daleko od uhljeba, rastrošne države i nemilosrdnih poreznika.

U Listi za Rijeku studente i visoko obrazovanje smatramo najvažnijim kapitalom našeg društva. Vladu pozivamo da odustane od ove apsurdne i štetne mjere koja će imati zanemariv utjecaj na punjenje državnog proračuna, a uzrokovati veliku štetu u proračunima studenata i njihovih obitelji’, zaključuje Švorinić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here