Home Sport Ta Miškovićeva izjava me uvrijedila. Kod nas nema trenera koji bi mogli...

Ta Miškovićeva izjava me uvrijedila. Kod nas nema trenera koji bi mogli voditi Rijeku? Mene nisu zvali.

356
0

Sjesti nasuprot Marija Cvitanovića (47), nekadašnjeg stopera Dinama i hrvatske reprezentacije, a danas trenera u ulozi analitičara znači provesti sat vremena u ugodnom razgovoru o današnjoj nogometnoj zbilji, pišu Sportske novosti. Jasan stav, argumente kojima raspolaže o svakoj “frekventnoj” temi u hrvatskom nogometnom diskursu dovest će svakog konzumenta ovog sadržaja do jednako jasnih, naoko čak i jednostavnih zaključaka. Da pojasnimo primjerom, Cvitanović je tri godine nezaposlen u trenerskom smislu. Otkako je 2019. otišao iz Saudijske Arabije, za njega posla nema, tamo gdje bi on najradije želio – na klupi uz teren. Uza sve to, naš gost će reći.

– Nikada nije problem biti trener, uskočiti u nešto, ali ja sam tu jasan. Ne želim raditi bilo što. Ali, mogu se adaptirati na svaku situaciju.

Rekao je to Cvitanović i u nedavnom intervjuu za tiskano izdanje Sportskih novosti, a sada je te svoje teze u dodatnom proširio. Nije ga se, veli, dojmilo puno toga što mu je bilo nuđeno i predstavljano kroz sve ove godine, ali da se vidi u HNL-u jednoga dana – vidi se. Nije se to ustručavao reći.

Pitali smo ga, primjerice, što misli o recentnom modelu Rijeke koja je tek nakon tjedan dana od početka priprema ustoličila trenerski tandem Tadić – Budicin na klupu.

– Na kraju protekle sezone i završenog Kupa rekao sam da svaka momčad ima neke svoje cikluse. Mislim da je s time Rijeka došla do kraja jednog ciklusa i da mora okrenuti stranicu prema novome, nečem drugom, s novom energijom i kvalitetom. Iznenadila me, pomalo i uvrijedila, rekao bih, izjava predsjednika Miškovića. Rekao je da je malo trenera ili ih je gotovo nemoguće pronaći u Hrvatskoj, sa žarom u očima koji bi vodili Rijeku. To je jedna pljuska trenerima u Hrvatskoj, nezaslužena. Plus, ta poruka dolazi od jednog čovjeka iz vrha nogometnog saveza. To je po meni jedna kriva poruka. Ako si predstavnik na nacionalnoj razini, to nije na pravi način, adekvatno izgovoreno. Na kraju, ako gledamo uspjehe hrvatske reprezentacije, nisu li sve te igrače stvorili hrvatski treneri?

Previous articleRadomir Đalović, novi pomoćni trener: Rijeka je moj klub, poziv Rijeke se ne odbija
Next articleU pripremi drugi ovosezonski Wine&Dine Experience u Konobi Ribica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here