Home Mozaik Tajni dokumenti otkrivaju istinu: Dok je Tito bio na samrti, pored njega...

Tajni dokumenti otkrivaju istinu: Dok je Tito bio na samrti, pored njega su se održavale neviđene gozbe

24
0

Dokumenti pronađeni u podzemnim prostorijama Kliničkog centra u Ljubljani otkrili su šokantne detalje o posljednjim danima Josipa Broza Tita. U tom je Centru doživotni predsjednik Jugoslavije proveo posljednje mjesece života. Iako se smatralo da je sva dokumentacija vezana za njegovo liječenje prebačena u Beograd, 2019. godine u podrumu Centra iza željeznih vrata pronađeni su dokumenti iz vremena njegovog liječenja.

Kako javljaju slovenski mediji, uglavnom se radi o računima za liječenje i popisima luksuza u kojima je živjelo osoblje koje je brinulo o Titovu zdravlju, ali i pripadnici njegova osiguranja.

Tako jedan dokument otkriva da su u samo mjesec dana pojeli sto kilograma svinjetine, 31 kilogram mlade teletine, 18 kilograma buđola, više od 15 kilograma pršuta, 90 kilograma šunke u konzervi, 54 kilograma banana. Jasno je da je nakon svega što je pojeo bio prilično žedan, pa je tih mjeseci popio 91 bocu viskija, 20 boca ruma, 11 boca votke i 100 litara vina.

Ove količine hrane i pića su zvuče frapantno kada se zna da je o Titu brinuo sedmeročlani konzilij, a s vremena na vrijeme u pomoć su im priskočili liječnici iz SAD-a i Rusije. No, tu je bilo i medicinsko pomoćno osoblje i pripadnici osiguranja. Posljednja 64 dana života Tito je bio u induciranoj komi i na infuziji, što je bilo prilično stresno razdoblje za osoblje i osiguranje, pa je tijelo tražilo slatkiše. Prema tada otkrivenim računima, pojedeno je 700 komada kolača, 200 kiflica, 200 krafni, 150 peciva…

Sve te sitnice ušle su u završni račun Titovog liječenja koji je na kraju iznosio dva milijuna i sto tisuća dinara, a SR Slovenija je naložila Kliničkom centru da ga plati. Među pronađenim računima je i račun Instituta za patologiju u Ljubljani. Maršalova obdukcija koštala je 33.437 dinara. Nalaz obdukcije objavljen je godinu dana nakon što je Tito pokopan u Kući cvijeća u Beogradu.

Previous articleProbudili su me čudni zvukovi usred noći, a onda sam vidio što moja žena radi i nije mi dobro!
Next articleZačuo lupkanje noću u garaži, pa potegao pištolj: Kad je vidio koga je ubio, zavrištao je na sav glas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here