Home Vijesti Talijan (36) pozitivan na koronu, HIV i majmunske boginje

Talijan (36) pozitivan na koronu, HIV i majmunske boginje

380
0

U Italiji je zabilježen prvi slučaj pacijenta koji je istovremeno pozitivan na koronavirus, majmunske boginje i HIV.

Riječ je o 36-godišnjaku koji je devet dana nakon povratka s odmora iz Španjolske dobio temperaturu, glavobolju, grlobolju, upalu u preponama te je osjećao umor.

Kako prenosi CNBC, Talijan je rekao da je tijekom boravka u Španjolskoj imao nezaštićene spolne odnose s muškarcima. Tri dana nakon pojave simptoma utvrđeno mu je da ima koronu, objavio je stručni časopis Journal of Infection.

Par sati nakon pozitivnog testa na covid, Talijanu se pojavilo crvenilo na lijevoj ruci. Nakon par dana su mu se majmunske boginje proširile po cijelom tijelu pa je primljen u bolnicu u Cataniji.

U toj klinici je 36-godišnjak bio na različitim testiranjima koja su pokazala da je pozitivan na majmunske boginje, koronu i HIV. Negativni test na HIV koji je napravio prije godinu dana pokazuje da se 36-godišnjak virusom tek nedavno zarazio.

Nakon tjedan dana pušten je iz bolnice jer se izliječio od covida i majmunskih boginja.

“Ovaj slučaj pokazuje kako se mogu preklopiti simptomi majmunskih boginja i covid te potvrđuje da se u slučaju koinfekcije ispitaju seksualne navike pacijenta, kako bi se došlo do ispravne dijagnoze”, kažu u svom izvještaju istraživači Sveučilišta Catanija.

Istraživači su upozorili da je bris iz grla pacijenta i poslije 20 dana bio pozitivan, što pokazuje da je ta osoba i dalje bila zarazna.

“S obzirom na to da je riječ o prvom slučaju osobe zaražene s tri virusa, nema dovoljno dokaza da ta kombinacija može pogoršati stanje pacijenta”, kažu.

Previous article‘Je li ovo primjereno za obiteljski vodeni park?!‘: zabrinuta mama objavila snimku s bazena, zasmetalo joj je izdanje jedne žene.
Next articleŽene skupljaju vaginalne sokove i mažu ih po sebi – njezin muž je pao na foru: ‘Daj se operi, smrdi na mrtvu ribu!’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here