Home Vijesti Talijan vozio centrom Rijeke s 2,39 promila!

Talijan vozio centrom Rijeke s 2,39 promila!

374
0

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te su pri tome evidentirana 234 prometna prekršaja.

Od tog broja, 50 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 35 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 16 je prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, ali i dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 119 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 196 km/h evidentirana je u subotu, 2. srpnja na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Vrbovsko. U 20.54 sati radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada je osobno vozilo marke Audi, gospićkih registracijskih oznaka, kretalo u se smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.
U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 80 alkotestiranih vozača, 16 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 2,39 g/kg evidentirana je u Rijeci, 28-godišnjem talijanskom državljaninu.

Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zaustavili u nedjelju, 3. srpnja oko 3 sata, u Demetrovoj ulici gdje je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Opel, riječkih registracijskih oznaka.

Odmah je izdvojen iz prometa te kako ne bi nastavio činjenje prekršaja priveden u službene policijske prostorije. Završetkom postupanja protiv njega je podnesen optužni prijedlog, a jučer je i doveden nadležnom sucu za prekršaje koji je protiv počinitelja donio nepravomoćnu presudu. Sudac mu je zbog počinjenog prekršaja izrekao novčanu kaznu od 15 000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane korištenja strane vozačke dozvole na području RH u trajanju od mjesec dana.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg zabilježene kod deset vozača, dok su po tri vozača evidentirana s koncentracijom 1,01 do 1,50 g/kg i s 1,51 g/kg i više.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 38 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teže, a deset ih je lakše ozlijeđeno.

Previous articleMilan predstavio novi dres. Otkriveno što će biti s Ibrahimovićem i Rebićem? (VIDEO)
Next articleBrutalni efekt paklenih vrućina: Ovako nešto se nikad nije dogodilo tako rano

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here