Home Vijesti Tamara Smokvina i Kvarnerska inicijativa pozvali poduzetnike nezadovoljne kašnjenjem radova viškovskog kružnog...

Tamara Smokvina i Kvarnerska inicijativa pozvali poduzetnike nezadovoljne kašnjenjem radova viškovskog kružnog tkoka

123
0

Početkom ožujka započeli su radovi na novom kružnom raskrižju u centru Viškova, za koje je najava trajanja 8 mjeseci, a svjedoci smo da rijetko koji radovi završe u predviđenom roku, počinje izjava za javnost viškovske podružnice Kvarnerske inicijative.

‘Putem svojeg Facebook profila predsjednica Ogranka Viškovo Kvarnerske inicijative i vijećnica u Općinskom vijeću Općine Viškovo Tamara Smokvina obratila se svim poduzetnicima koji imaju objekte u zoni radova oko kružnog raskrižja da joj se zajednički obrate bez obzira radi li se o tvrtkama ili obrtima, s podacima o prosječnom broju pada klijenata i kupaca te prosječnom padu prometa prema djelatnostima od dana početka radova te svojim prijedlozima konkretnih zahtjeva prema Općini. To čini i putem ovog priopćenja.
Naime, posljednjih joj se dana obratio dio poduzetnika s objektima koji se nalaze oko gradilišta novog rotora s pritužbama na drastično smanjeni broj kupaca te smanjeni promet uzrokovan radovima, u vezi čega su se neki od njih već prije obratili Općini Viškovo, čija je adekvatna reakcija na žalost izostala. Kvarnerska inicijativa – Ogranak Viškovo moli sve zainteresirane da uz zajedničko obraćanje pripreme podatke koji potkrjepljuju teškoće u poslovanju, kako bi se temeljem istih predstavničko tijelo Općine moglo konkretno uključiti u rješavanje problema i potaknuti reakciju općinske vlasti.
Na području Općine Viškovo djeluje veliki broj poduzetnika i Općina se nerijetko voli podičiti time kao i osluškivanjem njihovih potreba, no dio se njih zbog radova i nepromišljanja općinskih vlasti o mogućim posljedicama neadekvatno organiziranog, a zahtjevnog gradilišta po njihovo poslovanje suočava s velikim poteškoćama već nekoliko mjeseci. Na te probleme Općina nema i nije predložila odgovor niti, primjerice, u smanjenju/ukidanju komunalne naknade u blizini radova do njihovog završetka kao niti u inzistiranju da izvoditelj radova adekvatno zaštiti i organizira gradilište, na način da se omogući koliko-toliko normalan rad okolnih objekata.
Žalosno je što je dio njih zbog ovakve situacije i nemogućnosti razgovora s općinskim vlastima već iskazao namjeru zatvaranja svojih objekata i preseljenja u druge jedinice lokalne samouprave, što svakako moramo spriječiti konkretnim mjerama koje neće ugroziti poslovanje Općine, ali će omogućiti većoj skupini poduzetnika preživljavanje do završetka radova’, zaključuje se u izjavi za javnost.

Previous articleDanas kreće brzobrodska linija Rijeka-Krk-Rab-Silba-Zadar
Next articleVIDEO: Je li galeb ukrao pizzu ili ne?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here