Home Mozaik Tata šokiran kćerinom zadaćom iz matematike: “Zadaci teški i za one s...

Tata šokiran kćerinom zadaćom iz matematike: “Zadaci teški i za one s diplomom”

110
0
pexels lum3n 44775 167682

Ovaj tata morao je zamoliti korisnike Reddita za pomoć kako bi riješio matematički problem među zadaćama svoje kćeri: dobiti odgovor je složeno čak i za one s fakultetom

Otac je bio zbunjen kćerinom zadaćom iz matematike i zatražio pomoć na društvenim mrežama.

Domaća zadaća iz matematike

Otac je pokušao pomoći svojoj djevojčici sa zadaćom, ali nije uspio. Odustao je i zamolio korisnike Reddita da odgovore na matematičke vježbe koje su u pitanju. Priznao je da mu je određena vježba zadala pravu glavobolju, gotovo opsesiju. Objašnjenje je potražio na internetu. “Moja kći je rekla da joj treba pomoć oko domaće zadaće i ovaj tajanstveni broj će me natjerati da izgubim živce”, rekao je muškarac. Podijelio je fotografiju vježbe i dobio oko 200 komentara od posjetitelja stranice koji su obećali pomoći ili, barem, predložiti prihvatljivo rješenje.

Pitanje zadatka glasi: “G. Ruis daje svom razredu naznake o tajanstvenom 6-znamenkastom broju. Broj 3 je na poziciji koja je 10 puta veća od pozicije 0. Broj 1 je na poziciji koja je 10 puta manja od 0. Četiri je na mjestu koje je 10 puta veće od mjesta gdje je 3. 9 je na mjestu koje je 100 puta manje od 1. 2 je na mjestu koje je 10 puta veće od 9. Koji je tajanstveni 6-znamenkasti broj gospodina Ruisa?” Ukratko, samo čitanje uputa prava je zbrka.

Neki su pomogli pomoći naći rješenje zadaće iz matematike

Prvi komentari ispod fotografije složili su se s ocem: preteško “čak i za one s diplomom matematičara”, napisao je korisnik. Informatičar je pokušao pomoći, ali nije mogao. A mnogi drugi komentari su predlagali rješenja koja su se, međutim, na drugi pogled pokazala netočnima.

Kako do rješenja

Onda je konačno stigla poruka s točnim odgovorom: «Znam da postoje 3 i 0 i da 3 mora biti točno lijevo od 0 jer je njegova pozicija 10 puta veća od pozicije 0 (30 ). Sada moram dodati 1, a s obzirom na to da je njegovo mjesto 10 puta manje od mjesta 0, mora ići izravno desno od 0. (301). Moram dodati 4 izravno lijevo od 3 jer je njegovo mjesto 10 puta veće od mjesta 3 (4301). Nakon toga moram dodati 9, što je “škakljivo” jer je njegov položaj 100 puta manji od položaja 1, tako da mora biti 2 boda desno od 1. (4301_ _9). Zatim ispunjavamo prazninu s 2, što se slaže s naznakom da je pozicija 2 10 puta veća od pozicije 9, ili drugim riječima 1 točka izravno lijevo od 9 (430129).”

“Imam 44 godine, pa sam učila matematiku drugačije”

Pa evo rješenja, a zatim su se nanizali i drugi komentari koji su podržali oca u činjenici da se ne treba obeshrabriti ako ne možete pomoći svojoj djeci: “Imam 44 godine, pa sam učila matematiku drugačije”, – napisala je majka, pojašnjavajući da se i ona često nađe u poteškoćama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here