Home Biznis TDR planira gradnju tvornice u Iranu

TDR planira gradnju tvornice u Iranu

1276
0

TDR, vodeći hrvatski i regionalni proizvođač cigareta, širi poslovanje na iransko tržište. Kako je dogovoreno s iranskim duhanskim proizvođačem, Iranian Tobacco Company i najvećim lokalnim distrbuterom, Dokhan Parsian Co. TDR će, uz dozvolu za uvoz cigareta, s podravskih polja u Iran prenijeti svoju tehnologiju, znanje i iskustvo proizvodnje i obrade duhana. Nadalje, u svrhu unapređenja i proširenja poslovne suradnje TDR će u roku od dvije godine u Iranu izgraditi i novu tvornicu cigareta. Time je TDR dobio mogućnost prenošenja svoga know-how-a i korporacijskih sorti, ali i mogućnost upoznavanja golemih gospodarskih potencijala i iskustava ove zemlje.

Prve količine najpoznatije hrvatske cigarete, Ronhilla već su izvezene na ovo izazovno tržište jugozapadne Azije. TDR u Iran izvozi i Avangard, cigaretu s inovativnim filtrom koji bitno smanjuje unos štetnih dimnih komponenti.

„2008. godinu u TDR-u obilježava snažna regionalna ekspanzija i širenje poslovanja. Nakon ulaska na talijansko i njemačko tržište te otvaranja ureda u Dubaiu, koji je baza za širenje poslovanja TDR-a na Bliskom istoku, iskorak na iransko tržište dodatno jača tržišnu poziciju TDR-a. Širenje poslovnja TDR-a u ovoj godini nastavak je dobrih rezultata iz prošle godine, tijekom koje je vodeći hrvatski proizvođač cigareta ojačao svoju prisutnost na tržištima u Češkoj, Španjolskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima“, izjavio je glavni izvršni direktor TDR-a, Davor Tomašković. (www.kvarner-invest.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here