Home Vijesti Temperature danas idu čak do 33, a onda stiže nova promjena!

Temperature danas idu čak do 33, a onda stiže nova promjena!

174
0
Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/abstract-beach-bright-clouds-301599/

Danas nas čekaju vrlo visoke temperature kojih će, kako najavljuju meteorolozi, biti i u tjednima i mjesecima pred nama. No nakon današnjih vrućina slijedi nam nova promjena. 

U noći, ponegdje još i ujutro, u Slavoniji, Baranji i Srijemu opet velika vjerojatnost za kišu, uglavnom u obliku lokalnih pljuskova s grmljavinom, a moguće je i olujno nevrijeme. Kasnije tijekom subote pretežno suho i sunčano. Najniža jutarnja temperatura od 19 do 21 °C, a najviša poslijepodnevna 32, 33 °C, prognozirao je meteorolog Zoran Vakula za HRT

I u središnjoj Hrvatskoj nastavlja se iznadprosječno toplo razdoblje – većinom vruće, mnogima i sparno, te nakon mjestimične jutarnje magle sunčano, uz vrlo malu vjerojatnost lokalnoga razvoja oblaka i još manju za pljuskove i grmljavinu.

Stabilniji dan od prošlih i budućih bit će i u gorju i na sjevernom Jadranu, uz također većinom sunčano vrijeme, na moru često i vedro, s temperaturom zraka ujutro od 18 do 21 °C, u unutrašnjosti 14, 15 °C te poslijepodne oko 30 °C. I pritom tiho ili uz samo slab vjetar, te mirno i malo valovito more.

Podjednako valovito i slabo vjetrovito i na srednjem Jadranu, uz temperaturu mora sve češće oko 23 °C. Noć većinom topla, vjerojatno čak i ponegdje u unutrašnjosti Dalmacije, a dan gotovo posvuda vruć, uz samo visoke oblake na nebu.

I na krajnjem jugu Hrvatske stabilno, sunčano i toplije od uobičajenoga za početak lipnja, uz povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar.

I dalje razmjerno toplo, ali i nestabilno

I sljedećih će dana biti iznadprosječno toplo, ali na kopnu vruće, mnogima i sparno još većinom u pretežno sunčanu nedjelju, koja bi u mnogim mjestima na zapadu Hrvatske mogla završiti pljuskovima i grmljavinom, ponegdje vjerojatno opet i olujnim nevremenom. Početkom novog tjedna nestabilno, u ponedjeljak uz povremeno umjeren sjeveroistočnjak.

Na Jadranu će biti više sunčanog vremena nego na kopnu, ali također prema kraju nedjelje sve nestabilnije, najprije na sjevernom dijelu, zatim i južnije, gdje su neverini mogući uglavnom tijekom oblačnijeg, promjenjivijeg i malo vjetrovitijeg ponedjeljka. Temperatura zraka u blagom padu, ali i dalje razmjerno toplo, prognozirao je Vakula. 

Previous articleGreenpeace: Što to curi iz potonule plinske platforme Ivane D?
Next articleHrvatski dragovoljac: Zelenskij je iznevjerio Azov

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here