Home Vijesti Teška potraga za tijelom Danke Ilić: Istražitelji nastavljaju pretragu kod Lazarevog kanjona

Teška potraga za tijelom Danke Ilić: Istražitelji nastavljaju pretragu kod Lazarevog kanjona

219
0
3856303 danka ilic1 ls
3856303 danka ilic1 ls

Istražitelji, policija i Gorska služba spašavanja intenzivno su pretraživali Zlotski kraj kako bi pronašli tijelo Danke Ilić, koja je ubijena u ovom ruralnom području. Cijeli dan je posvećen detaljnoj pretrazi svakog pedalja, uključujući Zlotsku reku i Lazarev kanjon, jedan od najneprohodnijih kompleksa podzemnih tunela u Srbiji.

Napetost u selu Zlot kod Bora dodatno je pojačana dolaskom ekipe Hitne pomoći i policije pred kuću Dragijevića. Obavijestili su obitelj osumnjičenog za ubojstvo, Dejana Dragijevića, o smrti njegova mlađeg brata Dalibora Dragijevića (40) koji je preminuo nakon što se onesvijestio u policijskoj postaji u Boru, gdje je bio u pritvoru. Prema neslužbenim informacijama, uzrok smrti je srčani udar, a tijelo je poslano na obdukciju u Beograd.

Oba brata su bila u pritvoru zbog nestanka djevojčice, a Dejan je optužen za njezino ubojstvo, tvrdeći da ju je ugušio nakon što su je udarili službenim automobilom. Dalibor je, prema Dejanovim riječima, pomogao u premještanju tijela s divlje deponije.

Policija je započela pretragu Zlotskog kraja, posebno Lazarevog kanjona, koji je poznat po svojoj nepristupačnosti i brojnim špiljama i jamama. Kanjon je dug više od 4,5 km, s dubinama od 300 do 500 metara na nekim mjestima, što čini detaljnu pretragu izazovnom.

Unatoč intenzivnoj potrazi, tijelo Danke Ilić još nije pronađeno. Policija je iznosila dokaze iz kuće Dragijevića, uključujući lopatu koja je poslana na vještačenje.

Vratio se i uzeo tijelo

Podsjetimo, Danke Ilić je ubijena nakon što su je udarili službenim vozilom JKP-a Vodovod, a tijelo je prvotno odvezeno na deponiju. Potraga traje od četvrtka, a istražuje se mogućnost da je tijelo premješteno s tog mjesta.

Osumnjičenici za ubojstvo su ispitani u tužiteljstvu, pri čemu je jedan priznao zločin, dok se drugi branio šutnjom. Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru odredio je osumnjičenima pritvor do 30 dana.

“Ispričali su kako se sve dogodilo, tko je igrao koju ulogu. No, dva dana nakon tragičnog događaja jedan od njih se vratio i uzeo tijelo te ga sklonio i neće priznati gdje ga je sakrio” – rekao je ranije glavni ravnatelj policije Ninoslav Cmolić i nastavio:

“U Tužiteljstvu su potvrdili prethodnu priču, detaljno opisali što se dogodilo i svoju ulogu, sve priznali, ali opet je Dejan Dragijević na kraju stao i rekao: “Ne sjećam se gdje sam sakrio tijelo”… Vozač Srđan Janković nije znao gdje je tijelo skriveno. Suvozač to zna, međutim, razgovarali su dva-tri dana nakon toga, a ovaj mu je rekao: “To je moja briga, napravio sam što sam morao”…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here