Home Vijesti Tijekom vikenda zabilježeno 228 prometnih prekršaja i 42 prometne nesreće na širem...

Tijekom vikenda zabilježeno 228 prometnih prekršaja i 42 prometne nesreće na širem riječkom području

111
0

Najveća brzina od 174 km/h evidentirana je 28. travnja oko 11,35 sati u na autocesti A6 kod vijadukta Zečeve Drage

Prometna policija i ovog je vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te je zabilježila sveukupno 228 prometnih prekršaja.

Od tog broja 104 je prekršaja prekoračenja brzine, 18 nekorištenja sigurnosnog pojasa, dok se 25 odnosi na neregistrirana i tehnički neispravna vozila. Osim navedenih, zabilježeno je sedam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, tri prekršaja nepropisnog korištenje mobitela u vožnji, po jedan prekršaj vožnje prije stjecanja prava i zabrane upravljanja vozilom te 69 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 174 km/h evidentirana je 28. travnja oko 11,35 sati u na autocesti A6 kod vijadukta Zečeve Drage. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke BMW, zagrebačkih registracijskih oznaka kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 1,31 g/kg izmjerena je 30. travnja oko 1,10 sati 29-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Daewo, riječkih registracijskih oznaka na području Čavli. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je predložena novčana kazna od 660 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodile su se 42 prometne nesreće, u kojima je sedam osoba lakše, a pet je teže ozlijeđeno.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa. (MUP)

Previous article„THE MUSIC OF HANS ZIMMER“ U izvedbi ukrajinskog orkestra Lords of the Sound“
Next article45-godišnjak ukrao mobitel i novčanik u trgovačkom centru na Vežici, kasnije je otišao na bankomat podignuti novce

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here