Home Vijesti Tko je ‘Duboko grlo’ u županijskom HDZ-u?

Tko je ‘Duboko grlo’ u županijskom HDZ-u?

493
0

Prema informacijama koje su naknadno procurile nakon šturog priopćenja iz središnjice HDZ-a koje je objavilo smjenu predsjednika Primorsko-goranske županijske organizacije HDZ-a Garija Cappellija, do smjene je došlo na temelju transkripata sastavljenih prema zvučnom zapisu sjednice županijskog odbora.

Cappellijevu karijeru šefa županijskog HDZ-a zapečatila je sjednica održana 15. travnja u 18 sati u Rijeci. Sastanak održan samo šest sati nakon izricanja presude Anti Gotovini i Mladenu Markaču, kako je otkrila snimka, obilježili su napadi na stranačko vodstvo.

Kako doznaje Jutarnji list, u istom kontekstu spomenuta je i predsjednica stranke. Cappellijev problem, u očima vrha stranke, bio je u tome što očito nije mogao stvari držati pod kontrolom.

Sada već bivši predsjendik županijskog odbora tvrdi da nije imao pojma da se sjednica snima, a slučaj ‘dubokog grla’ je u međuvremenu ozbiljno podigao tenzije unutar stranke. Dio članova riječkog HDZ-a, bliskih Cappelliju, tvrdi da je za tajno snimanje njihova bivšeg šefa bio zadužen novi predsjednik riječke županijske organizacije Josip Borić. Oni kažu i kako je smjena provedena nelogično jer su uz Cappellija, koji uspješno vodi Mali Lošinj, smijenjeni Anton Mance i Oleg Butković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here