Home Vijesti Tragedija na plivačkom maratonu Šilo – Crikvenica, natjecateljicu mrtvu izvukli na plažu!

Tragedija na plivačkom maratonu Šilo – Crikvenica, natjecateljicu mrtvu izvukli na plažu!

308
2

Na najpoznatijem plivačkom maratonu na Kvarneru Šilo-Crikvenica dogodila se tragedija. Zasad neimenovana Austrijanka starije životne dobi preminula je dok je završavala natjecanje. Kako javljanju čitatelji Jutarnjeg lista, natjecateljica je odbijala izaći iz mora nakon isteka vremena predviđenog za preplivati jer je bila blizu cilja, a na kraju su njezino beživotno tijelo izvukli na plažu. Liječnička ekipa reanimirala ju je gotovo sat vremena, no nije joj bilo spasa.

Austrijanka je navodno bila smještena u Šilu te je boravila sama u apartmanu.

Inače, maraton Šilo-Crikvenica najmasovniji je maraton u Hrvatskoj u kojem je sudjelovalo 370 plivača, među kojima i rekreativci.

– Sve funkcioniralo dobro, start je malo kasnio. More je bilo valovito, vremenski uvjeti loši. Uvijek maratonci plivaju ujutro, nema toliko valova, pričajući s plivačima svi su komentirali da je jednostavnije ujutro. Ljudsko tijelo najbolje reagira oko 10 sati ujutro, u 18 ili 19 sati tijelo treba odmarati – kazao je predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja Dražen Adžić osvrćući se na tragediju.

Kako se saznaje, svečana dodjela nagrada zbog izvanrednih okolnosti nije održana.

Previous articleGrčka policija: Izvukli smo podatke s mobitela Dinamovih huligana, sve znamo!
Next articleStručnjaci dižu uzbunu zbog novog soja covida i pozivaju na povratak maski: ‘Pogledajte bolnice‘

2 COMMENTS

  1. Staro čelade treba da znaduva gde mu e mesto – treba da peva,a ne da pliva 6 kilometri.Eto,bar umre vo Devičino Mariansko Svetište,ne baš Makedonsko…da bar počekaše još 10 dni i podje na Ohridot…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here