Home Food & Travel Trend ispijanja vode, je li to zaista potrebno

Trend ispijanja vode, je li to zaista potrebno

455
0
pexels adrienn 638530 1458562

Taylor koristi bocu od jedne litre i kaže da je prazni tri puta dnevno

Danas se gotovo čini kao da se širi prava “vodena groznica”, posebice zahvaljujući sadržajima koji se objavljuju na društvenim mrežama. Boce za vodu i termosice svih vrsta, boja i veličina koje se sa žarom prikazuju pred kamerama pametnih telefona.  Praškove s okusom voća (i ne samo) za još veće ispijanje. Cijeli dio TikToka posvećen je vodi (nazvan “WaterTok”) te koju bi bilo najbolje koristiti ovisno o situaciji.
Ukratko, bombardirani smo videima, rolama i fotografijama koje ističu koliko je voda dobra za nas i preporučuju da je pijemo u velikim količinama. Ipak, kao što znamo, vjerovati društvenim mrežama često nije dobro rješenje. Uvijek je bolje osloniti se na mišljenje nekoga uistinu kompetentnog, nego na influencera koji služi zakonima marketinga. Taylor je, primjerice, rekla da je nakon posjeta liječniku otkrila da je popila previše vode i da je to izazvalo neke probleme. Savjet liječnika je bio jednostavan: piti manje.

Liječnički pregled

„Upravo sam platila 500 dolara da bi mi liječnik rekao – kaže Taylor u videu objavljenom na njenom TikTok računu – da moram piti manje vode.”

@taylordonoghuee

Let’s hope her advice works lol basically I am nuts hahahaha

♬ original sound – Taylordonoghuee

Ljudi, ja sam od onih koji idu na wc svaki sat. Stvarno, budim se tijekom noći, to je van kontrole. Pa sam pomislila posjetiti urologa za pregled.” Nakon ultrazvuka mladoj ženi, odmah je bio jasan problem.
«Doktor mi je rekao: „Imaš 23 godine, dobro si, koliko vode piješ svaki dan?“ Vidio je moju bocu koja ima više od litre – kaže Taylor, koja tvrdi da je prazni 3 puta u 24 sata. Rekao je:”O, Bože, ne, previše je, pokušaj polako smanjiti ​​i vidjet ćeš sjajne rezultate. Ne želim ti davati tablete, lijekove ili katetere u ovim godinama”. „Dakle… da, mislim da su to dobre vijesti”, zaključuje.

U komentarima ima i onih koji se izjašnjavaju kao stručnjaci i potvrđuju: «Ja sam liječnik i ne znam otkud ideja da treba piti toliko vode», dok nekoliko ljudi tvrdi da je imalo slično iskustva. „Moja doktorica i ja smo nedavno vodili upravo ovaj razgovor, ali moj problem je što sam jako žedna!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here