Home Vijesti Trojica prijavljena za niz prometnih prekršaja

Trojica prijavljena za niz prometnih prekršaja

327
0

Radi povećanja ukupne sigurnosti prometa na cestama prometna policija tijekom svojih redovnih zadaća, ali i dodatno provođenjem pojačanih i ciljanih aktivnosti nadzire poštivanje prometnih pravila i propisa, posebice onih čijim kršenjem dolazi do teških posljedica.
U prometu su i dalje jedna od najugroženijih skupina vozači mopeda i motocikala, kako zbog pogrešaka koje čine drugi sudionici u prometu u odnosu na njih, tako i zbog kršenja prometnih pravila i propisa koje oni čine.
Stoga izdvajamo nekoliko slučajeva koje su tijekom par sati u utorak, 30. ožujka ove godine zabilježili djelatnici Mobilne jedinice prometne policije Ministarstva unutarnjih poslova RH, koji su u počinjenju više prometnih prekršaja na području Rijeke, Opatije i Ike zatekli dvojicu vozača motocikala i jednog koji je upravljao mopedom.
Oko 16.10 sati na Novoj cesti u Opatiji zatečen je 37-godišnjak koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom marke Aprilia, pretječući kolonu vozila te pretječući u zavoju, zatim vozeći se na zadnjem kotaču, a nije poštovao ni postavljeni prometni znak.
Nešto ranije, oko 15.45 sati u Iki je zatečen 20-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom marke Malaguti, od njega je oduzeta i prometna dozvola za kojom je inače bila raspisana potraga.
Istog dana, oko 13 sati na području Kantride u Rijeci zatečen je 31-godišnjak koji je upravljao motociklom marke Yamaha, na kojem nije bila vidljiva registracijska pločica i koji sa sobom nije imao prometnu dozvolu.
Zbog počinjenja više prometnih prekršaja sva trojica su sankcionirana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a isto tako sankcionirano je i dvoje vlasnika čijim su neosiguranim vozilima upravljali spomenuti počinitelji prekršaja zatečeni na području Opatije i Ike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here