Home Vijesti Tuga u Sjevernoj Koreji: Kim Jong Un izgleda mršavije nego ikad.

Tuga u Sjevernoj Koreji: Kim Jong Un izgleda mršavije nego ikad.

1037
0
Foto: KCNA

Kim Jong Un izgleda vitkije nego ikad na novim fotografijama koje su jučer objavili sjevernokorejski državni mediji.

Sjevernokorejski čelnik, 37, doimao se primjetno dotjeranim na fotografijama koje je objavila Korejska središnja novinska agencija (KCNA), a koje su snimljene tijekom ključnog sastanka vladajuće stranke – foruma koji je ranije koristio za objavu velikih novogodišnjih planova.

Sastanak, na kojem su vladini dužnosnici razgovarali o ‘vođenju borbe naše partije i naroda do sljedeće faze pobjede’, dolazi u trenutku kada se Sjeverna Koreja bori sa sve većim gospodarskim krizama uzrokovanim zatvaranjem zemlje, sankcijama zbog programa nuklearnog oružja i prirodnim katastrofama.

Također dolazi kada Sjeverna Koreja obilježava 10. godišnjicu Kimovog preuzimanja vrhovnog zapovjedništva nad vojskom nakon smrti njegovog oca Kim Jong Ila 2011. godine.

Vladini izvori inzistiraju na tome da despot manje jede ‘zbog stanja zemlje‘ jer se bori s ozbiljnom nestašicom hrane i tvrde da je Kim zdrav, nakon što su ranije ove godine počela nagađanja o Kimovom zdravlju usred vijesti da je izgubio preko 40 kilograma.

Vijest dolazi nakon što je državna televizija objavila da Kimovo ‘mršavo’ stanje ‘slama srca naših ljudi’, unatoč tome što se mnogi od 25 milijuna stanovnika Sjeverne Koreje bore s gladovanjem u cijeloj zemlji i sustavnim ugnjetavanjem.

“Znamo da ima dobre izvore, uživa u siru, obiluje alkoholom, ima pristup svim nezdravim namirnicama. Ali zbog ovih zatvaranja granica način na koji on uvozu svu tu hranu u Sjevernu Koreju je otežan. Dakle, on više nema isti izbor hrane kao nekada”, rekao je stručnjak za Sjevernu Koreju dr. Sojin Lim za Metro.

Kaže se da sjevernokorejski čelnik je “opsjednut” švicarskim sirom, ali iako ga je COVID možda spriječio da ga nabavi u velikim količanama, te su promjene u nabavi, smatraju stručnjaci, možda išle u njegovu korist.

“Istovremeno, ne može održati svoju figuru debele osobe jer u zemlji ljudi gladuju. Ako zadrži taj izgled, to će samo povećati pritužbe ljudi. Tako bi se taktički moglo poklopiti s tim”, objasnio je dr. Lim, viši predavač Međunarodnog instituta za korejske studije na Sveučilištu Central Lancashire.

Previous articlePogledajte zbog čega je Milanu poništen gol za pobjedu. Rebić se unio sucu u lice
Next articleHrvatska u drugom krugu Eura nakon pobjede Francuske nad Srbijom!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here