Biznis

TUI UK spaja Kvarner s Britanijom!

TUI UK spaja Kvarner s Britanijom!

Jedan od najvećih svjetskih touroperatora TUI UK u suradnji s hrvatskim partnerima planira širenje pokrivenosti Hrvatske te za iduće ljeto najavljuje uvođenje letova na Zračnu luku Rijeka iz Manchestera i londonskog Gatwicka, što objašnjava rastom potražnje za hrvatskim destinacijama.

Najavu tih letova nedavno je prenio jedan od najpoznatijih britanskih poslovnih magazina za turističku industriju Travel Weekly, koji piše da će TUI UK tjedne letove prema riječkoj zračnoj luci obavljati putem svog prijevoznika TUI Airways, i to od 23. svibnja 2019.

Time će TUI, kako se najavljuje, turiste dovoziti na Kvarner, uključujući Rijeku te otoke Krk, gdje se i nalazi riječka zračna luka, i Rab, do kojeg vozi trajekt, za koji će cijena biti uključena u cijenu odmora.

U vezi Raba se napominje da TUI na tom otoku nudi novo odmaralište za odrasle TUI Sensimar Carolina, kao i dva hotela Platinum, dok za Krk spominju tri hotela, uključujući i hotel Corinthiju u Baškoj, kojom upravlja kompanija Valamar Riviera.

Travel Weekly pritom prenosi i izjavu direktora TUI UK za proizvode Marka Halla koji ističe da su “uzbuđeni što pokreću još jedno zanimljivo i drugačije odredište za klijente”, napominjući i da su “predani turistima ponuditi najbolja turistička iskustva širom svijeta, a kako se Hrvatska pokazala krajnje popularnom kod kupaca u Velikoj Britaniji vjerujemo da će novi dodatak portfelju TUI-ja biti uspješan”.

Povodom najava tih letova TUI-ja na Kvarner u 2019. iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ) su potvrdili da su oko toga iz TUI-ja kontaktirali ured predstavništva HTZ-a u Londonu tražeći dodatne informacije o regiji Kvarner te promotivne materijale.

“Odluka TUI-a o širenju aviolinija rezultat je dugogodišnje suradnje, a to za hrvatski turizam u cjelini ima strateško značenje, posebice za regiju Kvarnera, koji do sada nije bio povezan s tržištem Velike Britanije”, ističu iz Glavnog ureda HTZ-a.

Najavljuju pritom i da će HTZ uskoro objaviti i javni poziv za provedbu strateških promotivnih kampanja na emitivnim tržištima u 2019. te da vjeruju da će se i TUI, kao jedan od partnera zainteresiranih za taj oblik suradnje, javiti na taj natječaj.

“S TUI-jem na isti način surađujemo i u ovoj godini, a radi se o kampanjama na tržištima Beneluksa, Francuske, Skandinavije, Rusije i Velike Britanije. To je i dio strateških ciljeva HTZ-a za ovu godinu kojima se Hrvatska želi pozicionirati kao atraktivna cjelogodišnja turistička destinacija, vrlo dobro prometno povezana, posebice u kontekstu aviolinija, koje su i ključni segment značajnijeg produljenja turističkog prometa na razdoblja pred i posezone”, kažu iz Glavnog ureda HTZ-a.

Podsjećaju da je upravo s tim ciljem ove godine prvi puta proveden program strateških projekata za suradnju s avioprijevoznicima i organizatorima putovanja iz inozemstva, te da su pozitivni efekti vidljivi kroz povećanje broja novih avio prijevoznika i letova u domaćim zračnim lukama od oko 25 posto, a produžena je i sezona letova.

“TUI u ovoj godini u ljetnom rasporedu letenja s tržišta Velike Britanije prema Hrvatskoj ima osam aktivnih charter linija, pa je tako Pula povezana s Londonom, Manchesterom, Birminghamom, Bristolom, Edinburghom i Nottinghamom, dok je Dubrovnik povezan s Newcastleom i Nottinghamom”, kažu iz HTZ-a.

Dodaju da je u dosadašnjem dijelu godine s tržišta Velike Britanije u Hrvatsku došlo 715 tisuća turista, koji su ostvarili 3,7 milijuna noćenja, što je porast od 7 posto u odnosu na isto razdoblje 2017., a u tim brojkama udjel imaju i aktivnosti TUI UK.

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. fuk yu

    September 18, 2018 at 13:16

    Baci bombu goni bandu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Za terminal u Rijeci zainteresirani Kinezi koji grade Pelješki most

spMay 18, 2019

Pale cijene goriva

spMay 14, 2019

Uljanik u stečaju!

spMay 13, 2019

Stiže“Maersk Hamburg” najveći kontejneraš u povijesti riječke luke

spMay 10, 2019

Dovršetak LNG terminala početkom 2021. godine

spMay 8, 2019

Pojeftinilo gorivo!

spMay 7, 2019

Udruženje obrtnika Rijeka uručilo novčane nagrade najboljim učenicima osam strukovnih škola

spMay 6, 2019

Kinezi više zainteresirani za 3. maj, a nikako za strateško partnerstvo

spMay 2, 2019

Predstavljen Plan za nisko-ugljični transport i mobilnost izrađen u okviru europskog projekta LOCATIONS

spMay 2, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.