Home Mozaik Turisti sjede na skalinama ispred splitskog Kazališta lutaka i drogiraju se.

Turisti sjede na skalinama ispred splitskog Kazališta lutaka i drogiraju se.

337
0

Posljednji video koji stiže iz Splita, turističkog uzora svima koji žele prodati lokalni način života do nestanka zaliha, prikazuje troje mladih stranaca, u najboljim godinama “za drogiranje”, kako sjede na skalama ispred Kazališta lutaka i inhaliraju dušikov oksid, poznat i kao plin za smijanje, iz balona za napuhivanje. Inače, riječ je o plinu koji se koristi u stomatologiji ili kao sredstvo za pravljenje šlaga, prenosi Slobodna Dalmacija.

Široko je dostupan i, što je sjajna vijest za hrvatski turizam, potpuno legalan. Osim toga, riječ je o disocijativnom anestetičkom sredstvu, onakvom za kojim posežu oni koji ne žele ništa vidjeti ni osjetiti iz svoje okoline, što znači da će, uspješno dovukavši ovakvu svitu, Turistička zajednica napokon moći početi smanjivati ulaganja u multimedijalu promociju ljepota destinacije koju nudi za masovnu eksploataciju.

Iako su njegovi učinci kratkotrajni, svega minutu-dvije, pobuđuje osjećaj euforije, opuštenosti i smirenosti, koji je često popraćen napadajima hihotanja i smijeha, ali i izobličenja zvuka te halucinacije. Ujedno usporava rad mozga i tjelesne reakcije, a može i izazvati jaku glavobolju, vrtoglavicu ili kratkotrajne, ali intenzivne osjećaje paranoje.

VIDEO POGLEDAJTE NA LINKU

Njegovu uporabu su popularizirali britanski partijaneri pa je tlo festivala koje masovno pohode, primjerice onih koji se čitavog ljeta održavaju u Tisnome, iza njih prekriveno metalnim ampulicama u kakvima dušikov oksid dolazi. Postoje, naravno, i specijalizirani raspršivači ovog narkotika, koji s cijevi što viri iz ruksaka puni balone. Jedan takav je, navodno, ovih dana uočen na potezu između Đardina i Kružićeve ulice, gdje se odvija najbolja i najglasnija zabava u Getu.

Previous articleDambrauskas najavio Vitoriju: Ovakve utakmice su najlakše kad ste trener Hajduka
Next articleOvo je Staša, nova Vučićeva zastupnica u parlamentu Srbije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here